loading...

četvrtak, 5. travnja 2018.

  • četvrtak, travnja 05, 2018

SASTOJCI
3 dcl mleka
1 kašika šećera
1 kvasac
4 kom jaja
1 kašika soli
1 čaša jogurta
800 gr brašna


 
250 gr margarina

PRIPREMA
1.
mleko, šećer, kvasac sjediniti i ostaviti da dokisne. 2 jaja, jogurt i so posebno izmešati, pa sve zajedno umešati u brašno i umesiti lepo kompaktno testo. Ostaviti da odmori oko 30 min
2.
Kada dokisne testo, napraviti rolat, pa ga podeliti u 7 jednakih delova. Šest delova razvući na veličinu tanjira a sedmi malo veći.
3.
Umutiti margarin i jedno žumance, pa svaki krug testa premazati 1/6 margarina. Ređati jednu na drugu, a poslednju staviti onu veću i malo je podvući pod ostale krugove. Sve razvući na veličinu od oko 70 cm

 
4.
Podeliti na 32 trougla, pa uvijati kroasane. Premazati ih sa jednim jajetom i jednim belancetom, koje vam je ostalo od smese sa margarinom.
5.
Kroasane ostaviti u plehu još 25 min da još malo narastu, posuti ih susamom i peći na 180 c, oko 25 min. Naravno vreme i temperaturu pečenja prilagodite vašoj rerni.
Posluživanje
Kroasani su prelepi i posle par dana, ali vrući su mmmm. Možete ih i puniti, ja sam moje punila sirom.

http://www.coolinarika.com/
HLJEB / PECIVA
loading...

ADMIN

Ukupno prikaza stranice

POPULAR POST

loading...
Pokreće Blogger.

Blog Archive

Za svaku bolest postoji lijek, osim smrti.

Post Top Ad

Pretraži ovaj blog

Translate

Popular Posts

Blog Archive