loading...

četvrtak, 5. travnja 2018.

  • četvrtak, travnja 05, 2018

Vjerujem da će te uživati u ovom prekrasnom kremastom kolaču,zelim vam lijep vikend uz ovaj lijepi kolač..!!!!
SASTOJCI
Za koru:
• 6 bjelanjaka
• 300 grama šećera
• 1 kašika sirćeta
Za fil:
• 6 žumanjaka
• 250 grama šećera
• 1 kesica vanilija šećera

• 6 kašika oštrog brašna
• 40 grama gustina
• 5 dcl mlijeka
• 250 grama maslaca
• 300 g malina ili jagoda
• 500 ml vrhnja za šlag
• 1 šlag fix

PRIPREMA
Kora:
• Umutite bjelanjke,postepeno im dodavati šećer uz stalno mućenje,umiješati sirće i masu sipati u pravougaoni pleh ili tepsiju koju ili premažete maslacem ili stavite papir za pečenje.
• Pecite u zagrijanoj rerni oko sat vremena na 150°S.
Fil:




• U šerpu sipati 4 dl mleka i staviti da prokuha.
• Izmiksati žumanjke sa šećerom, dodati vaniliju šećer, brašno i gustin i sve sjediniti sa preostalim mlijekom. Smjesu sipati u proključalo mlijeko i skuhati kao puding.Fil ostaviti da se potpuno ohladi i dodati ga u umućen maslac.
• Koru premazati sa pola fila,preko staviti jagode koje isjeckate na kockice,na to stavite drugu polovinu fila.Umutite šlag sa jednim šlag fixom i nanesite ga preko fila.Kolač ukrasite sa jagodama po želji.
loading...

ADMIN

Ukupno prikaza stranice

POPULAR POST

loading...
Pokreće Blogger.

Blog Archive

Za svaku bolest postoji lijek, osim smrti.

Post Top Ad

Pretraži ovaj blog

Translate

Popular Posts

Blog Archive