loading...
nedjelja, 8. travnja 2018.
- nedjelja, travnja 08, 2018
- Unknown
SASTOJCI
Za biskvit:
4 jaja
120 g šećera
1 Vanilin šećer Dolcela
80 g mljevenih oraha
20 g kakaa
20 g maslaca
100 ml crne kave
50 ml amareta ili ruma
ZA KREMU
1 kutija Tiramisu krema Dolcela
300 ml mlijeka
Za ukrašavanje:
2-3 žlice kakao praha za posipavanje
200 ml slatkog vrhnja
PRIPREMA
1.
Istucite čvrst snijeg od bjelanjaka, kojima ste dodali šećer i vanilin šećer. Tome dodajte žumanjaka, orahe, kakao prah i rastopljeni maslac. Dobivenu smjesu stavite u pleh (30×40 cm) obložen masnim papirom i pecite 15 do 20 minuta na 180 do 200°C.
2.
Ohlađeni biskvit razrežite na tri jednaka dijela i poškropite ih mješavinom kave i likera.
3.
Za kremu u visoku posudu ulijte prokuhano hladno mlijeko (do 15°C). U mlijeko uspite sadržaj vrećice Tiramisu kreme Dolcela i promiješajte.
4.
Masu miješajte električnom mješalicom (srednjom brzinom) 4 do 5 minuta.
5.
Trećinom kreme premažite donji list biskvita, zatim stavite drugi dio, premažite ga kremom, a isto učinite i s trećim dijelom.
Posluživanje
Površinu torte ukrasite tučenim slatkim vrhnjem i pospite kakao prahom.
Savjet
Da biste brže pripremili tiramisu tortu, možete upotrijebiti kupljen gotov biskvit.
http://www.coolinarika.com/
POSLASTICE