loading...

nedjelja, 8. travnja 2018.

  • nedjelja, travnja 08, 2018

SASTOJCI
Testo
100 g omekšalog margarina
100 g smeđeg šećera
2 vanilin šećera
1 jaje
2 kašičice ekstrata vanile
2 rebra čokolade

3 kaš. kakaoa
1 kaš. praška za pecivo

 
na vrh kašike soli
250-300 g brašna

PRIPREMA
1.
Margarin , šećer, vanilin šećer penasto umutiti.
2.
Dodati jaje, vanilu i mutiti dalje kako bi se masa sjedinila.
3.
Dodati brašno, prašak za pecivo i so.
4.
Mutiti mikserom, a potom sjediniti rukom.
5.

 
Dobijenu smesu podeliti na dva dela.
6.
Jedan deo ostaviti beo, a drugom dodati otopljenu i ohlađenu čokoladu i kakao.
7.
Od belog testa napraviti veću kuglicu za telo, od čokoladnog, napraviti jednu manju kuglicu za glavu, i četiri manje za ruke i noge.
Od bele napraviti manje kuglice za uši, oči, nos i usta po želji. Delove spajati sa telom lagano prilepljujući jedno testo za drugo.
Boje mogu biti i obrnute.
Ovako ide spajanje
8.
Peći na 180 C, 20 min.
9.
Sačekati da se ohlade i tek onda vaditi.

http://www.coolinarika.com/
POSLASTICE

ADMIN

Ukupno prikaza stranice

POPULAR POST

loading...
Pokreće Blogger.

Blog Archive

Za svaku bolest postoji lijek, osim smrti.

Post Top Ad

Pretraži ovaj blog

Translate

Popular Posts

Blog Archive