loading...

nedjelja, 8. travnja 2018.

  • nedjelja, travnja 08, 2018

SASTOJCI
500 g Pšeničnog glatkog brašna Podravka
1 Kvasac instant Dolcela
30 g kakaa
80 g maslaca
40 g šećera
1 Rum šećer Dolcela
1 jaje


 
oko 170 ml mlijeka
200 g Lino lade nougat

PRIPREMA
1.
Brašnu dodajte kvasac, kakao i promiješajte, zatim dodajte maslac sobne temperature i izradite.
2.
Dodajte šećer, rum šećer, jaje, toplo mlijeko po potrebi i zamijesite glatko (mekanije) tijesto.
3.
Stavite u nauljenu posudu, prekrijte i ostavite na toplom mjestu da se diže dok se volumen ne udvostruči (1h).
4.
Tijesto podijelite na 12 dijelova i formirajte kugle.
5.

 
U ruci malo spljoštite, na svaku stavite žličicu Lino lade pa opet oblikujte kuglu.
6.
Stavite u posudu za pečenje (Ø 26 cm) obloženu papirom za pečenje. Prekrijte posudu za pečenje i ostavite dizati 10 - 20 minuta na toplom mjestu.
7.
Buhtle pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 35 minuta. Ostavite stajati 5 minuta, a zatim ih izvadite na rešetku da se ohlade.

Posluživanje

Kolač pospite šećerom u prahu i poslužite.

http://www.coolinarika.com/
HLJEB / PECIVA

ADMIN

Ukupno prikaza stranice

POPULAR POST

loading...
Pokreće Blogger.

Blog Archive

Za svaku bolest postoji lijek, osim smrti.

Post Top Ad

Pretraži ovaj blog

Translate

Popular Posts

Blog Archive