loading...

četvrtak, 5. travnja 2018.

  • četvrtak, travnja 05, 2018

SASTOJCI
9 tankih kora za savijače (štrudle)
Za nadjev:
3 jaja
250 g šećera
2 Vanilin šećera Dolcela
200 ml ulja
400 ml jogurta
200 g Lino Grisa
1 Prašak za pecivo Dolcela


 
1 kg očišćenih višanja ili 1,5 kg jabuka

ZA PREMAZIVANJE
100 ml mlake vode
2 žlice ulja

PRIPREMA
1.
Pjenasto izmiješajte jaja sa šećerom i vanilin šećerom, postepeno dodajte ulje, jogurt, griz i prašak za pecivo. Smjesu ostavite da odstoji oko 15 minuta (da griz nabubri).
2.
Odvojite 3 kore. Prvu koru premažite s nekoliko žlica smjese, na to stavite drugu koru, premažite, zatim treću koru i ponovno premažite.
3.

 
Preko toga rasporedite voće (i naribane jabuke), pospite cimetom i uvijte u savijaču.
4.
S ostalim korama ponovite, tako da dobijete 3 savijače.
5.
Stavite ih u prethodno nauljenu tepsiju. Vodu pomiješajte s uljem i premažite savijače.
6.
Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C dok ne porumene, oko 35 minuta.

Posluživanje
Malo ohlađenu štrudlu narežite i posipajte sa šećerom u prahu. Poslužite kao desert ili uz topli ili
hladni napitak.

Savjet
Jabuke se vrlo dobro slažu sa zrelim, prepolovljenim šljivama.

http://www.coolinarika.com/
POSLASTICE
loading...

ADMIN

Ukupno prikaza stranice

POPULAR POST

loading...
Pokreće Blogger.

Blog Archive

Za svaku bolest postoji lijek, osim smrti.

Post Top Ad

Pretraži ovaj blog

Translate

Popular Posts

Blog Archive