loading...

nedjelja, 1. travnja 2018.

  • nedjelja, travnja 01, 2018

Sastojci

za tijesto
2 dl mlijeka
1,5 dl jogurta
1 kom jaje
30 g svježeg kvasca

3 kašike ulja
1 kašikica šećera
1 kašikica soli
600 g brašna
za premazati loptice
50 g maslaca sobne temperature

za punjenje
8 kriški kulena
8 kockica tvrdog sira
1 kom žumance za premazivanje
po potrebi susam za posipanje

Priprema

1.

Za tijesto podgrijati mlijeko da bude mlako i sa 1 dl preliti kvasac pomiješan sa 1 kašikicom šećera i ostaviti da naraste. Ostatak mlijeka i jogurt podgrijati da bude mlako. Umutiti jaje, dodati ulje, so, nadošli kvasac i mlijeko i jogurt. Postepeno dodavati brašno i umijesiti glatko tijesto. Pokriti krpom i ostaviti na toplom mjestu da naraste.
2.



Tijesto podijeliti na 12 jednakih dijelova. 8 loptica premijesiti i ostaviti sa strane.
3.

Preostale 4 loptice istanjiti, 3 premazati omekšalim maslacem, preko njih staviti 4-tu ne premazanu, pa istanjiti u krug prečnika 20-ak cm.
4.

Isjeći na 8 jednakih dijelova, pa svaki dio zasjeći po sredini tako da vrh trokuta ostane ne rasječen. Vrh trokuta provući 2 puta kroz rasječeni dio
5.

Uzeti jednu lopticu, malo je rukom pritisnuti, staviti kolut kulena i kockicu sira, krajeve pokupiti u sredinu i pritisnuti malo da se spoje
6.

staviti na širu stranu trokuta a usukani dio prebaciti preko loptice
7.

stavljati u pleh premazan sa malo ulja, tako raditi sa svih 8 loptica

8.

premazati umućenim žumancetom razmućenim sa malo ulja, posuti susamom i ostaviti da naraste
9.

Peći na 200 C da fino porumeni.
loading...

ADMIN

Ukupno prikaza stranice

POPULAR POST

loading...
Pokreće Blogger.

Blog Archive

Za svaku bolest postoji lijek, osim smrti.

Post Top Ad

Pretraži ovaj blog

Translate

Popular Posts

Blog Archive