loading...

nedjelja, 1. travnja 2018.

  • nedjelja, travnja 01, 2018
 
Sastojci

Biskvit:
6 jaja
250 gr mljevenih badema
150 gr Šećera ( kristal)
2 žlice Glatkog brašna Podravka
2 manje naranče


Krema:
3 jaja
150 gr Šećera ( kristal)
2 žlice Glatkog brašna Podravka
2 manje naranče
2 žlice mlijeka
1 Vanilija šećer Dolcela
200 gr maslaca

Priprema

– Na masnom papiru popeći bademe u pećnici ugrijanoj na 180 C oko 5 minuta. Ohlađene bademe samljeti.

– Oguljenu naranču izblendati u homogenu smjesu.

– Izmiješati mljevene bademe i brašno.

– Žumanjke i šećer pjenasto izmješati.

– Izraditi snijeg od bjelanjaka.

– U smjesu žumanjaka i šećera dodati izblendanu naranču.



– Postepeno dodavati brašno sa bademima. Ako je tijesto gusto dodati par žlica toplog mlijeka.

– Ručno umiješati snijeg od bjelanjaka.

– Peći u ugrijanoj pećnici na 150 C, u manjoj dubljoj tepsiji na masnom papiru 30 tak minuta.

Po potrebi pokriti masnim papirom dok se peče.

– Za kremu pjenasto izmješati jaja sa šećerom i vanilij šećerom.

– Dodati brašno, sok naranče i mlijeko.

– Kuhati na pari dok se ne zgusne.

– U ohlađenu kremu umiješati predhodno izrađeni maslac.

Po želji može se dodati nasjeckanih Arancina.

Posluživanje

Prerezati ohlađeni kolač na pola po dužini. Može se natopiti svaka kora sa smjesom soka od naranče i malo mlijeka. Namazati kremom svaku polovicu i spojiti. Po želji posuti Arancinima, čokoladom ili grubo narezanim bademima.
loading...

ADMIN

Ukupno prikaza stranice

POPULAR POST

loading...
Pokreće Blogger.

Blog Archive

Za svaku bolest postoji lijek, osim smrti.

Post Top Ad

Pretraži ovaj blog

Translate

Popular Posts

Blog Archive