loading...

nedjelja, 1. travnja 2018.

  • nedjelja, travnja 01, 2018

Sastojci

za biskvit
4 kom jaja
100 g šećera
50 g Glatkog brašna Podravka
3 kašike kakaa u prahu Dolcela
3 kašike vruće vode
1/2 Praška za pecivo Dolcela
1/2 kašičice sode bikarbone Dolcela
mrvica soli


za fil
100 g višanja
2 dl slatke pavlake
200 g krem sira
50 g šećera u prahu
1 kašičica ekstrakta vanile (ili vanil-šećer)

i još
100 g čokolade
50 ml slatke pavlake

Priprema

1.

Za biskvit, odvojiti bjelanca od žumanaca. Bjelanca umutiti u čvrst snijeg, dodati šećer i mutiti da se šećer istopi pa dodati žumanca i vodu i izmiješati.
Pomiješati brašno sa praškom za pecivo i kakaom pa umiješati u smjesu od jaja miješajući kašikom polako prebacujući smjesu odozdo prema gore.
2.



Smjesu sipati u pleh 25 x 35 cm obložen papirom za pečenje i peći na 180 C oko 15 minuta.
Pečen biskvit urolati zajedno sa papirom za pečenje i ostaviti da se ohladi
3.

Za kremu umutiti slatku pavlaku sa šećerom u prahu, dodati krem sir i izmiješati, višnje ocijediti i izblendirati pa umiješati u kremu.
kremom premazati biskvit ima je doboljno i za ukrasiti rolat
4.

ponovo urolati i ostaviti u frižider do ukrašavanja

5.

Slatku pavlaku zajedno sa čokoladom zagrijati da se čokolada istopi pa preliti rolat i ukrasiti ostatkom kreme
loading...

ADMIN

Ukupno prikaza stranice

POPULAR POST

loading...
Pokreće Blogger.

Blog Archive

Za svaku bolest postoji lijek, osim smrti.

Post Top Ad

Pretraži ovaj blog

Translate

Popular Posts

Blog Archive