loading...

utorak, 3. travnja 2018.


Sastojci:
700 grama mlečne čokolade
4 velike vafle ploče
250 mililitara mleka
200 grama bele čokolade
150 grama grubo iseckanih i pečenih lešnika
300 grama mascarpone sira
1 čajna kašika nutella
50 grama tamne čokolade
2 kašike ulja


Priprema:
Stabilna i fleksibilna kartonska ili plastična ploča (dimenzije ~ 30cm x 20cm). 14 delova od kartona sečenih kao polukružni. Prvo pripremite krpu za lonac, za to pritisnite plastičnu ploču na dvije uzdužne strane i stavite je u tanjir tako da se zaokružuje na dnu kalupa. Sledeće, sastavite 7 delova od kartona jedan na drugi (uradite to dva puta). Zatim mazite posudu sa 1 – 2 kašike ulja, stavite dva razdjelnika sa jednakim rasporedjenim u kalupu.



Zatim rastopite 300 grama mlečne čokolade i premazite cijeli kalup sa oko trećine rastopljene čokolade, nakon toga se presvuče pločicama sa nožem i crta cijeli kalup s vaflama , sledeći, opet čitajte kalup sa više topljene čokolade, linija sa drugim slojem vrezanih vafla, i konačno četkati sa preostalom topljenom čokoladom, onda dozvolite da se posuda za žbunje ohladi u frižideru do dalje upotrebe, za kremu lešnika nalijte 250 mililitara mleka u posudu i zagrejte dok mešate s vremena na vreme , kada mleko počne da se potopa, ukloni sa peći, dodajte 200 grama bele čokolade, i čašu kašičice nutelle do vrelog mleka, i istopite čokoladu i nutelu uz mešanje uz vibraciju, nakon toga dodajte 150 grama seckanih i pečenih lešnika , i pire sa mikserom za oko 5 – 6 minuta što je više moguće, ostavite da se ohladi, u međuvremenu za dno šipke, isecite dve pločice pločice do dužine tašne i četkujte jednu od dve ploče sa rastopljenom mlečnom čokoladom, stakićite ploče jedan na drugi i “držite se zajedno”, a zatim čopičićem gornjom stranom čokoladom i ostavite vafli na stranu da se ohladi , za kremu dajte 300 grama mascarpone sira u posudu za mešanje, sipajte u hladjenoj kesteni lešnika, i mešati zajedno dok se ne glatko udari … … sada koristite kašičicu da prenesete kremu u pripremljenu posudu i popunite 3 komore sa kremom lešnika neposredno pre prelivanja, sledeći vrh sa pripremljenom vaflom i pritisnuti sa strane čokolade , rastopite još 100 grama mlečne čokolade i prelijte sloj vafla, ravnomerno se širi četkom, zatim ostavite da se ohladi u frižideru oko 12 sati (najbolje preko noći).
loading...

ADMIN

Ukupno prikaza stranice

POPULAR POST

loading...
Pokreće Blogger.

Blog Archive

Za svaku bolest postoji lijek, osim smrti.

Post Top Ad

Pretraži ovaj blog

Translate

Popular Posts

Blog Archive