loading...

utorak, 3. travnja 2018.


Pjenasta torta zbog koje cete biti u oblaku
Sastojci:
kora:
8 bjelanjaka
8 žlica šećera
8 žlica brašna
1/2 praška za pecivo

fil:
1/2 l mlijeka
8 žumanjaka
2 želatine
1/2 l slatkog vrhnja
100 g krupno ribane čokolade za
kuhanje

Priprema:
1. Za koru izmutiti bjelanjke sa šećerom, dodati brašno i prašak za pecivo te peći u
podmazanom plehu 30 min na 200 stupnjeva.
2. Kad je kora pečena preliti je s 1dcl vrelog mlijeka i pustiti da se hladi
3. Za fil namočiti 2 želatine u malo hladne vode



4. 1/2 l mlijeka zakuhati, a žumanjke i šećer pjenasto izmutiti te preliti s vrelim miljekom
 i ne dopustiti da zakuha nego malo držati na vatri da se jaja skuhaju
5. S tim vrelim preliti želatinu i pustiti da se ohladi (da bude mlako)
6. Izmutiti 1/2l vrhnja u šlag, te dodati u šlag smjesu od želatine, jaja i mlijeka, dodati krupno ribanu čokoladu
7. Preliti koru tom smjesom te kolač staviti u frižider na par sati da se stisne.
coolinarika.com
loading...

ADMIN

Ukupno prikaza stranice

POPULAR POST

loading...
Pokreće Blogger.

Blog Archive

Za svaku bolest postoji lijek, osim smrti.

Post Top Ad

Pretraži ovaj blog

Translate

Popular Posts

Blog Archive