loading...

utorak, 3. travnja 2018.


Sastojci:
1kg brašna
2 jajeta
1 kašika šećera
1 kašika soli
1dcl ulja
2 di-go kvasca

 
500ml (pola mlijeko–pola voda)
Za fil:
300g sira sa vrhnjem
1 bjelanjce
malo soli

Priprema:
Priprema:
1.Prvo stavite kvasac u mlako mlijeko, sa kašikom šećera, kašikom brašna i pustite da nadođe. U brašno dodati kašiku soli, sipati jaje, kvasac, ulje i malo zagrijanog 500 ml(pola mlijeko–pola voda) i umijesiti tijesto i staviti ga na toplom da se udupla.
2Kada se tijesto uduplalo, staviti ga na radnu površinu i od ove količine napraviti 28 loptica. Loptice staviti da malo odmore (oko 20 min). 27 loptica razviti kao za pekarske kifle.

 
3. U svaku kiflu staviti po malo sira sa vrhnjem. Zarolati kiflu i presjeci ih na pola ali ukoso. Ja sam slagala u tepsiju br.30 obložila sam je pek papirom. Prvi red ide 22 polovice, dio gdje smo presjekli ide uz sami rub tepsije.
4 .Drugi dio slažemo isto 18 polovica, isto dio koji je sječen stavljamo okolo, ali ih malo prema sredini kruga naginjemo. U sredinu ide ona 1 loptica koja je ostala i na kraju slažemo preostalih 14 polovica oko kruga, lagano ih stavljamo.
5.Ostaviti da još malo nadođe, prekriti prozirnom folijom oko 20 min da odstoji na toplom.
6.Premazati pogaču žumanjkom i posuti susamom, lanom (koliko želite,a može i drugim sjemenkama). Peći na 200 stepeni oko 40min. (zavisi od rerne). Staviti alu–foliju kad porumeni pogača. Pečenu premazati uljem i možete služiti toplu.
GLAVNA JELA
loading...

ADMIN

Ukupno prikaza stranice

POPULAR POST

loading...
Pokreće Blogger.

Blog Archive

Za svaku bolest postoji lijek, osim smrti.

Post Top Ad

Pretraži ovaj blog

Translate

Popular Posts

Blog Archive