loading...
petak, 6. travnja 2018.
- petak, travnja 06, 2018
- Unknown
Sastojci 8 osoba
biskvit(24 cm);
13 dag margarina
30 dag šećera
3 jaja
120 ml mlijeka
16 dag brašna
6 dag kakaoa
1 m.ž sode bikarbone
1 m.ž praška za pecivo
prstohvat soli
tamna krema;
2,5 dcl mlijeka
2,5 dcl slatkoga vrhnja
1 vrećica instant pudinga s okusom čokolade(galeta…)
bijela krema;
2,5 dcl slatkoga vrhnja
2-3(po 18 dag) jogurta od kokosa
1 instant želatina
ukras;
1 kutija rafaello kuglica
oko 5 dag kokosa
15-20 dag čokolade za kuhanje
2-3 v.ž ulja
Priprema
1.
Izmiksamo margarin sa šećerom,dodamo jedno po jedno jaje,brašno,kakao,mlijeko,sodu,sol i prašak za pecivo.Ispečemo biskvit u okruglome kalupu za torte promjera 24 cm-na 180 stupnjeva oko 40-tak minuta.Kad se ohladi ga prerezati na pola.
2.
Za tamnu kremu u visoku posudu ulijemo pola mlijeka i pola slatkoga vrhnja(svakoga po 2,5 dcl)i dodamo instant puding te izmiksamo da dobijemu čvrstu čokoladnu šlag kremu.U drugoj posudi izmiksamo slatko vrhnje i dodamo jogurte s okusom kokosa i instant želatinu.
3.
Na dno kalupa stavimo prvu koru od biskvita,pola bijele kreme,prekrijemo s pola tamne kreme.Prekrijemo drugom polovicom biskvita i opet stavimo tamnu i bijelu kremu(može u slojevima ,ili žlicu jedne pa druge kreme).Ostaviti da se stvrdne.
4.
Nakon par sati,ili drugi dan-skinete kalup.Čokoladu s uljem otopite na pari i njome ukrasite tortu.Posipate kokosovim brašnom i ukrasite rafaello kuglicama.