loading...

petak, 6. travnja 2018.

 
Sastojci 8 osoba

biskvit(24 cm);
13 dag margarina
30 dag šećera
3 jaja
120 ml mlijeka
16 dag brašna
6 dag kakaoa
1 m.ž sode bikarbone
1 m.ž praška za pecivo
prstohvat soli


tamna krema;
2,5 dcl mlijeka
2,5 dcl slatkoga vrhnja
1 vrećica instant pudinga s okusom čokolade(galeta…)

bijela krema;
2,5 dcl slatkoga vrhnja
2-3(po 18 dag) jogurta od kokosa
1 instant želatina

ukras;
1 kutija rafaello kuglica
oko 5 dag kokosa
15-20 dag čokolade za kuhanje
2-3 v.ž ulja

Priprema

1.

Izmiksamo margarin sa šećerom,dodamo jedno po jedno jaje,brašno,kakao,mlijeko,sodu,sol i prašak za pecivo.Ispečemo biskvit u okruglome kalupu za torte promjera 24 cm-na 180 stupnjeva oko 40-tak minuta.Kad se ohladi ga prerezati na pola.
2.



Za tamnu kremu u visoku posudu ulijemo pola mlijeka i pola slatkoga vrhnja(svakoga po 2,5 dcl)i dodamo instant puding te izmiksamo da dobijemu čvrstu čokoladnu šlag kremu.U drugoj posudi izmiksamo slatko vrhnje i dodamo jogurte s okusom kokosa i instant želatinu.
3.

Na dno kalupa stavimo prvu koru od biskvita,pola bijele kreme,prekrijemo s pola tamne kreme.Prekrijemo drugom polovicom biskvita i opet stavimo tamnu i bijelu kremu(može u slojevima ,ili žlicu jedne pa druge kreme).Ostaviti da se stvrdne.

4.

Nakon par sati,ili drugi dan-skinete kalup.Čokoladu s uljem otopite na pari i njome ukrasite tortu.Posipate kokosovim brašnom i ukrasite rafaello kuglicama.

ADMIN

Ukupno prikaza stranice

POPULAR POST

loading...
Pokreće Blogger.

Blog Archive

Za svaku bolest postoji lijek, osim smrti.

Post Top Ad

Pretraži ovaj blog

Translate

Popular Posts

Blog Archive