loading...

petak, 6. travnja 2018.

Fotografija Recepti za vas.
Sastojci

Sastojci (za oko 60 kom): 170g maslaca
150g glatkog brašna
30g škrobnog brašna
75g šećera
1 vanilin šećer
2 žumanjak
75g mljevenih badema


45g kakaa u prahu
malo narančine korice
malo brašna za oblikovanje roščića
Dekoracija: 2 velike žlice šećera
2 vanilin šećera
oko 200g tamne čokolade

Priprema

1.



Od maslaca, brašna glatkog i škrobnog, žumanjka, šećera i vanilin šećera, badema, kakaa i narančine korice umijesiti glatko tijesto. Prvo s mikserom, a na kraju premijesiti rukama. Tijesto ostaviti najmanje 2 sata u hladnjaku da miruje. Zagrijati pećnicu na 175°C, od tijesta oblikovati roščiće, slagati na lim s papirom za pečenje te peći oko 10-tak minuta.

2.

Za dekoraciju pomiješati šećer s vanilin šećerom te uvaljati jos vruće roščiće u tu mješavinu. Ostaviti da se potpuno ohlade.
3.

Otopiti čokoladu na pari te krajeve roščića umakati u tekuću čokoladu. Slagati na papir za pečenje i ostaviti dok se čokolada ne osuši

ADMIN

Ukupno prikaza stranice

POPULAR POST

loading...
Pokreće Blogger.

Blog Archive

Za svaku bolest postoji lijek, osim smrti.

Post Top Ad

Pretraži ovaj blog

Translate

Popular Posts

Blog Archive