Sastojci
BISKVIT
6 jaja
6 žlica šećera
6 žlica brašna,
prašak za pecivo
1 dec mlijeka
1 dec ulja
2 žlice kakaa
KREMA
200g čokolade za kuhanje
400ml slatkog vrhnja
šalica mlakog mlijeka za biskvit
Priprema
1.
Istući snijeg od bjelanjaka.
2.
U žumanjke umutiti šećer, brašno, ulje, mlijeko, prašak za pecivo i kakao.
Polako dodati snijeg od bjelanjaka u smjesu.
3.
Izliti u tepsiju (ja radim u manjoj od standardnih koje dobijete s pećnicom pa ispadne podjednak sloj biskvita i kreme, na slici je friški primjer koji sam radila u većem kalupu za torte) i staviti peći u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva 20 min (možda malo duže ovisi o pećnici)
4.
Izvaditi biskvit, politi šalicu mlakog mlijeka po njemu – ne odjednom – najbolje sa žlicom, bitno je ravnomjerno natopiti biskvit, tako će malo splasnuti i neće upiti svu kremu u sebe.
5.
Na pari ugrijati vrhnje, dodati čokoladu, dobro promiješati i preliti po biskvitu. Ostaviti na ravnome (ako je tepsija na nakosenoj podlozi tako ce nastati neravnomjerni sloj) ,pokriti s drugom tepsijom ili alu folijom i ostavite na hladnom najbolje preko noći.
Posluživanje
Narežite na kocke, mogu biti “normalne” veličine za jesti s rukom ili eto poput mene ako je u okruglom kalupu, ukrasite po želji i pretvarajte se da je torta
loading...