loading...

petak, 6. travnja 2018.

 
Sastojci

BISKVIT
6 jaja
6 žlica šećera
6 žlica brašna,
prašak za pecivo
1 dec mlijeka
1 dec ulja
2 žlice kakaa

KREMA
200g čokolade za kuhanje
400ml slatkog vrhnja
šalica mlakog mlijeka za biskvit

Priprema

1.

Istući snijeg od bjelanjaka.
2.

U žumanjke umutiti šećer, brašno, ulje, mlijeko, prašak za pecivo i kakao.

Polako dodati snijeg od bjelanjaka u smjesu.
3.

Izliti u tepsiju (ja radim u manjoj od standardnih koje dobijete s pećnicom pa ispadne podjednak sloj biskvita i kreme, na slici je friški primjer koji sam radila u većem kalupu za torte) i staviti peći u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva 20 min (možda malo duže ovisi o pećnici)
4.



Izvaditi biskvit, politi šalicu mlakog mlijeka po njemu – ne odjednom – najbolje sa žlicom, bitno je ravnomjerno natopiti biskvit, tako će malo splasnuti i neće upiti svu kremu u sebe.
5.

Na pari ugrijati vrhnje, dodati čokoladu, dobro promiješati i preliti po biskvitu. Ostaviti na ravnome (ako je tepsija na nakosenoj podlozi tako ce nastati neravnomjerni sloj) ,pokriti s drugom tepsijom ili alu folijom i ostavite na hladnom najbolje preko noći.

Posluživanje

Narežite na kocke, mogu biti “normalne” veličine za jesti s rukom ili eto poput mene ako je u okruglom kalupu, ukrasite po želji i pretvarajte se da je torta
loading...

ADMIN

Ukupno prikaza stranice

POPULAR POST

loading...
Pokreće Blogger.

Blog Archive

Za svaku bolest postoji lijek, osim smrti.

Post Top Ad

Pretraži ovaj blog

Translate

Popular Posts

Blog Archive