loading...

subota, 25. ožujka 2017.



Depresija je poznata kao stanje dugotrajne bezvoljnosti i tuge koja nikako ne prolazi iako za nju nema nekog objektivnog razloga. 
Stara je koliko i čovječanstvo; ubraja se među najranije opisane bolesti u povijesti medicine, ali najraširenije psihičke poremećaje današnjice.





 Svjetska zdravstvena organizacija procijenila je da je depresija drugi najčešći poremećaj kod žena koji bi do 2020. godine mogao prerasti u problem broj 1. I dok većina liječnika za rješenje ovih problema nudi tradicionalna medicinska rješenja, pristaše alternativnih načina liječenja zalažu se za drugačiji pristup.

Kako bi tijelo ponovno steklo neophodan mir i opuštenost te se dobro odmorilo, pomoći mu može stari, dobri čaj od kamilice. Botaničkim nazivom Matricaria chamolilla, kamilica potječe iz istočne Europe i s Bliskog istoka, ali je
rasprostranjena i diljem Europe. 
Prepoznatljivu po sitnim bijelo-žutim cvjetovima i blagom mirisu, kamilicu možemo svrstati u samonikle biljke koje se pojavljuju na neobrađenim poljima, ali i u uzgojnu biljku o kojoj s velikom pažnjom brine čovjek.


Stručnjaci pretpostavljaju da je za smirujući učinak kamilice zaslužan flavonid pod nazivom apigenin. 
Uz to, kamilica podiže razinu glicina u tijelu; aminokiseline koja opušta živce i mišiće, što direktno utječe na suzbijanje nesanice i depresije. 
Čaj od kamilice ima najviše terapijskih svojstava od svih ostalih čajeva, a uključuju analgetsko, protupalno, antimikrobno i antispazmičko djelovanje, što ga čini najomiljenijim biljnim napitkom u brojnim kućanstvima.Po već prokušanom receptu čaj je najbolje pripremiti od cvjetova, no u njihovu nedostatku poslužit će i kamilica u vrećici. Čaj nemojte piti neposredno prije spavanja, u suprotnom biste mogli imati problema s noćnim odlascima na WC.

ADMIN

Ukupno prikaza stranice

POPULAR POST

loading...
Pokreće Blogger.

Blog Archive

Za svaku bolest postoji lijek, osim smrti.

Post Top Ad

Pretraži ovaj blog

Translate

Popular Posts

Blog Archive