loading...

utorak, 3. travnja 2018.

 
Sastojci 6 osoba

žuti biskvit;
4 jaja
20 dag šećera
1 dcl ulja
1 dcl mlijeka
20 dag Pšeničnog oštrog brašna Podravka


tamni biskvit;
4 jaja
20 dag šećera
1 dcl ulja
1 dcl mlijeka
20 dag Pšeničnog oštrog brašna Podravka
1/2 Praška za pecivo Docela
2 v.ž kakaa u prahu Dolcela

premaz:
8-10 v.ž džema od smokvi(marelice,breskve,višnje…)
preljev;
15 dag šećera
1 Vanilin šećera Dolcela
1,5 dcl vode
1,5 dcl ruma
sok od 2 naranče

čokoladna glazura;
15 dag čokolade za kuhanje
3 v.ž ulja

Priprema

1.

Ispecite 2 biskvita -jedan žuti i jedan smeđi u velkom limu od električne pećnice.Žumanjke izmiksajte sa šećerom pa dodajte ulje i mlijeko,brašno i na kraju snijeg od bjelanjaka.U smeđi dodajte i prašak za pecivo i kakao..Pecite na 180 stupnjeva oko 25 minuta.Žuti biskvit prerežite na pola kako bi dobili 2 jednake biskvitne kore.Tamni biskvit izmrvite.
2.



Dok se biskviti peku skuhajte preljev od šećera,vode,ruma i soka od naranče.Svaku žutu biskvitnu koru dobro namažite džemom po želji.Izmrvljeni tamni biskvit prelijte ohlađenim prokuhanim preljevom.Rukama dobro promiješajte.Stavite i dobro stisnite na prvu koru premazanu džemom.Poravnajte pa prekrijte s drugom žutom korom -tako da vam strana s džemom bude okrenuta prema dole.Dobro pritisnite.
3.

Za čokoladnu glazuru otopite na pari čokoladu za kuhanje s par žlica ulja.Time prelijte kolač i dobro ohladite.Kod rezanja nož umačite u vrću vodu kako vam čokoladna glazura nebi pucala.
4.

Po želji kolač umjesto čokoladne glazure možete ukrasiti i šlag pjenom.

Posluživanje

Recept je iz časopisa “Delicije”…..U orginalnom receptu ide u preljev 2 dcl ruma i 1 dcl vode …ja sam ublažila i stavila više vode(bitno je da je ukupno 3 dcl tekućine).Iako je puno ruma u preljevu…ne osjeti se toliko u ohlađenom kolaču (koliko bi netko pomislio…baš je taman).
loading...

ADMIN

Ukupno prikaza stranice

POPULAR POST

loading...
Pokreće Blogger.

Blog Archive

Za svaku bolest postoji lijek, osim smrti.

Post Top Ad

Pretraži ovaj blog

Translate

Popular Posts

Blog Archive