loading...

srijeda, 4. travnja 2018.

  • srijeda, travnja 04, 2018

Sastojci:
● 10 jaja
● 300 g šećera u prahu
● 250 g čokolade za kuhanje
● 250 g maslaca ili margarina
● 1 veća kutija plazma keksa ili piškota

● malo ruma (po želji)
● mlijeko za natapanje keksa
● 0,5 l slatkog vrhnja

Priprema:
Umutiti jaja sa šećerom i kuhati ih na pari.
Kad se već počnu zgušnjavati, umiješati na kocke izlomljenu čokoladu da se rastopi i sjedini.
Dodati ruma po želji.
Kad se krem ohladi, sjediniti ga s umućenim maslacem ili margarinom.
Plazma kekse ili piškote potapati u mlijeko, pa obložiti dno i stranice okruglog kalupa za torte. (Prije stavljanja keksa, kalup obložiti folijom.)
Usuti krem, pažljivo ga rasporediti, pa ostaviti na neko vrijeme u zamrzivaču da se stegne.
Izvaditi iz zamrzivača, polako skinuti foliju, umutiti šlag od slatkog vrhnja i ukrasiti tortu.

Izvor: coolinarika.com
loading...

ADMIN

Ukupno prikaza stranice

POPULAR POST

loading...
Pokreće Blogger.

Blog Archive

Za svaku bolest postoji lijek, osim smrti.

Post Top Ad

Pretraži ovaj blog

Translate

Popular Posts

Blog Archive