loading...

srijeda, 4. travnja 2018.

  • srijeda, travnja 04, 2018

 Sastojci
Tijesto
14 dkg šećera
14 dkg margarina
14 dkg mljevenih badema
7 dkg brašna

4 bjelanjka
Žuti preljev
4 žumanjka
14 dkg šećera u prahu



1 vrećica vanili šećera
Krema
1 dl mlijeka
7 dkg šećera
7 dkg margarina
7 dkg čokolade za kuhanje
14 dkg mljevenih badema

Priprema
1.
U dvije posude odvojite žumanjke od bjelanjaka.
2.
Pjenasto umutite omekšali margarin sa šećerom, te mu dodajte mljevene bademe i prosijano brašno.
3.
Na kraju lagano (mješajući kuhačom) u smjesu dodajte tvrdo tučeni snijeg od bjelanjaka.
4.
Smjesu razmažite na lim koji ste prethodno premazali margarinom i pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C.
5.


Za to vrijeme dobro mikserom umutite žumanjke sa šećerom u prahu i vanili šećerom, dok ne dobijete glatku sjajnu smjesu.
6.
Kad je tijesto pečeno više od pola, izvadite ga iz pećnice, te premažite žutom smjesom.

  7.
Smanjite pećnicu na 100°C, stavite premazano tijesto ponovo peći i tako sušite otprilike 50 minuta do sat vremena. Izvadite iz pećnice.
8.
Za kremu skuhajte mlijeko sa šećerom, te u vruće dodajte izmrvljenu čokoladu za kuhanje, margarin i mljevene bademe.
9.
Dobro izmiješajte i premažite preko osušenog žutog dijela.
10.
Kada se malo ohladi, posipajte za ukras mljevenim bademima ili orasima.
11.
Ohladite do kraja.
Posluživanje
Ohlađeni kolač režite čašom ili modlicom za kekse u polumjesece, a možete rezati i štangice. Ukoliko tijesto prilikom pečenja sušite kraće vrijeme, dobit ćete jednako fini kolač, jedino što neće biti prhki, nego više kremasti.
Hvala od srca!

www.coolinarika.com
loading...

ADMIN

Ukupno prikaza stranice

POPULAR POST

loading...
Pokreće Blogger.

Blog Archive

Za svaku bolest postoji lijek, osim smrti.

Post Top Ad

Pretraži ovaj blog

Translate

Popular Posts

Blog Archive