loading...

subota, 7. travnja 2018.


SASTOJCI
testo
1.5 kg. brašna
500 ml. mleka
250 ml. ulja
3 jaja
60 gr. kvasca
2 kašike šećera


 
2 kašike soli
i još:
šoljica otopljenog margarina za premazivanje slojeva
2 žumanca i 2 kašičice mleka za premazivanje pogače
mak,seme lana i susam za posipanje

PRIPREMA
1.
Zamesiti testo i podeliti ga ovako. Najmanji deo ostaviti sa strane za središnj deo pogače.Veću polovinu testa podeliti na pet dela, premesiti ih u vidu lopte i razvijati u krug, premazati rastopljenim margarinom, slagati jedan na drugi do petog, a peti razviti malo šire,

 
ne mazati margarinom već krajeve podvući ispod prva četri da se dobije pogačica.Pažljivo premestiti u pouljenu i brašnom posutu tepsiju, pa iseći na osmine ostavljaljući po santimetar do ruba tepsije
Razlistati od sredine ka rubu
2.
Isti postupak razvijanja kora ponoviti i sa drugom manjom polovinom testa i smestiti je u sredinu tepsije.Takođe i nju iseći na osmine vodeći računo o mestu sećenja,kad se razlista latice dolaze između prvog reda
3.
Onaj najmanji deo testa oblikovati u kuglu i smestiti u rupu od pogače.Razmutiti žumanca sa mlekom ipremazati pogaču.Središnji deo posuti makom, unutrašnje latice lanom, a krajnje susamom.

http://www.coolinarika.com/
HLJEB / PECIVA
loading...

ADMIN

Ukupno prikaza stranice

POPULAR POST

loading...
Pokreće Blogger.

Blog Archive

Za svaku bolest postoji lijek, osim smrti.

Post Top Ad

Pretraži ovaj blog

Translate

Popular Posts

Blog Archive