loading...

petak, 6. travnja 2018.


SASTOJCI
200g mljevenog keksa
125g maslaca
2 žlice meda
 
300g sirnog namaza
160g šećera u prahu
4 žlice šećera
300g višanja

250ml slatkog vrhnja
1 žlica limunovog soka
2 vrećice želatine
200ml soka ili vode


 
PRIPREMA.
Mljeveni keks, maslac i med sjediniti u kompaktnu masu. Na snu kalupa, kome se otvaraju stranice, staviti masu od keksa. Pritisnuti i izravnati.

Sirni namaz prebaciti u odgovarajuću posudu, dodati šećer u prahu i izmiješati, a onda dodati sok od limuna. Posebno izmiješati slatko vrhnje i onda ga umiješati u smjesu sa sirom. Jednu vrećicu želatine spremiti prema uputstvu. Kad želatina nabubri, zagrijte je par sekundi na laganoj vatri da se otopi i ulijte je u kremu sa sirom. Sve zajedno izmiješati. Prebaciti u kalup preko keksa. Izravnati i ostaviti da se ohladi.

U međuvremenu spremiti preljev s višnjama. Želatinu spremiti prema uputstvu s vrećice i ostaviti da nabubri. Višnje preliti sokom koji su pustile ili vodom, dodati šećer i staviti ih kuhati oko 10min, skloniti s vatre i umiješati nabubrelu želatinu. Promiješati i ostaviti desetak minuta da se malo prohladi. Uliti ga preko kreme od sira i staviti na dalje hlađenje.

Samo da napomenem da sam ja koristila svježi sir i bilo je ukusno i kremasto. Ocijedila sam višak vode i radila dalje s njim prema receptu.

POSLUZIVANJE
Prije skidanja obruča, obavezno tanjim nožem odvojiti rubove.

Izvor:http://www.coolinarika.com/
loading...

ADMIN

Ukupno prikaza stranice

POPULAR POST

loading...
Pokreće Blogger.

Blog Archive

Za svaku bolest postoji lijek, osim smrti.

Post Top Ad

Pretraži ovaj blog

Translate

Popular Posts

Blog Archive