SASTOJCI
Za koru
250 g. petit keksa
1 pakung vanilin secera
100 g. secera u prahu
150 g. butra
Cokoladna krema
500 ml. mlijeka
1 prasak za puding od cokolade
100 g. secera
250 g. maskarpone sira
1 vanilin secer
4 lista zelatine
Vanilin krema
500 ml. mlijeka
1 prasak za puding od vanilije
100 g. secera
250 g. maskarpone sira
1 vanilin secer
4 lista zelatine
Za posipavanje
po zelji cokolada u prahu
PRIRPEMA
Za koru izmrvite kekse ,pomijesajte ih sa secerom, vanilin secerom i rastopljenim maslacem tako da dobijete jednolicnu smjesu.
Kalup za tortu 26 cm. promjera oblozite sa papirom za pecenje ,te ravnomjerno rasporedite smjesu od keksa ,istavite u hladnjak.
Za kremu stavite zelatinu ali svaka 4 lista posebno u hladnu vodu da nabubri.
Skuhajte svaki puding posebno sa secerom vanilin secerom ostavite 5 min. da se ohladi ,te dodajte maskarpone i dobro mikserom izradite.
Zelatinu ocijedite ,rastopite na laganoj vatri, te dodajte u kreme.Dobro izmiksajte!
Kreme ulijte na koru tako da ulijevate od sredine kolaca jednom cokoladnu , i jednom vanilin kremu kao za “zebra kolac”.
Stavite u hladnjak da se ohladi , i prije serviranja pospite sa cokoladom u prahu.
Po zelji ukrasite slagom i sa mikado stapicima.
Izvor:http://www.coolinarika.com
POSLASTICE
loading...