loading...

petak, 6. travnja 2018.


SASTOJCI
Za koru
250 g. petit keksa
1 pakung vanilin secera
100 g. secera u prahu
150 g. butra
 
Cokoladna krema
500 ml. mlijeka
1 prasak za puding od cokolade
100 g. secera

250 g. maskarpone sira
1 vanilin secer
4 lista zelatine


 
Vanilin krema
500 ml. mlijeka
1 prasak za puding od vanilije
100 g. secera
250 g. maskarpone sira
1 vanilin secer
4 lista zelatine

Za posipavanje
po zelji cokolada u prahu

PRIRPEMA
Za koru izmrvite kekse ,pomijesajte ih sa secerom, vanilin secerom i rastopljenim maslacem tako da dobijete jednolicnu smjesu.

Kalup za tortu 26 cm. promjera oblozite sa papirom za pecenje ,te ravnomjerno rasporedite smjesu od keksa ,istavite u hladnjak.

Za kremu stavite zelatinu ali svaka 4 lista posebno u hladnu vodu da nabubri.

Skuhajte svaki puding posebno sa secerom vanilin secerom ostavite 5 min. da se ohladi ,te dodajte maskarpone i dobro mikserom izradite.

Zelatinu ocijedite ,rastopite na laganoj vatri, te dodajte u kreme.Dobro izmiksajte!

Kreme ulijte na koru tako da ulijevate od sredine kolaca jednom cokoladnu , i jednom vanilin kremu kao za “zebra kolac”.

Stavite u hladnjak da se ohladi , i prije serviranja pospite sa cokoladom u prahu.
Po zelji ukrasite slagom i sa mikado stapicima.

Izvor:http://www.coolinarika.com
POSLASTICE
loading...

ADMIN

Ukupno prikaza stranice

POPULAR POST

loading...
Pokreće Blogger.

Blog Archive

Za svaku bolest postoji lijek, osim smrti.

Post Top Ad

Pretraži ovaj blog

Translate

Popular Posts

Blog Archive