loading...

petak, 6. travnja 2018.

Fotografija Recepti za top jela i poslastice.
SASTOJCI
9 jaja
220 g šećera
 
1 vrećica vanilija šećera

350 g badema
80 g krušnih mrvica
1 dcl soka od naranče
korica naranče


 
PRIPREMA
Pećnicu zagrijte na 170 stupnjeva.
Žumanjke, vanilija šećer i 2/3 šećera izmiksajte u pjenastu smjesu.
Bjelanjke  istucite u čvrsti snijeg s ostatkom šećera.

Snijeg dodati žumanjcima uz lagano miješanje da smjesa ostane pjenasta.
Uz miješanje dodati mljevene bademe, krušne mrvice, narančinu koricu i sok. Smjesu ujednačeno izmiješati.
Kalup promjera 26 cm obložite papirom za pečenje.

Smjesu istresite u kalup, pecite oko 35 minuta.
Tortu ohladite pa je ukrasite čokoladnom glazurom i krokantom od badema

Izvor:http://www.coolinarika.com/
POSLASTICE

ADMIN

Ukupno prikaza stranice

POPULAR POST

loading...
Pokreće Blogger.

Blog Archive

Za svaku bolest postoji lijek, osim smrti.

Post Top Ad

Pretraži ovaj blog

Translate

Popular Posts

Blog Archive