loading...
petak, 6. travnja 2018.
- petak, travnja 06, 2018
- Unknown
SASTOJCI
9 jaja
220 g šećera
1 vrećica vanilija šećera
350 g badema
80 g krušnih mrvica
1 dcl soka od naranče
korica naranče
PRIPREMA
Pećnicu zagrijte na 170 stupnjeva.
Žumanjke, vanilija šećer i 2/3 šećera izmiksajte u pjenastu smjesu.
Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg s ostatkom šećera.
Snijeg dodati žumanjcima uz lagano miješanje da smjesa ostane pjenasta.
Uz miješanje dodati mljevene bademe, krušne mrvice, narančinu koricu i sok. Smjesu ujednačeno izmiješati.
Kalup promjera 26 cm obložite papirom za pečenje.
Smjesu istresite u kalup, pecite oko 35 minuta.
Tortu ohladite pa je ukrasite čokoladnom glazurom i krokantom od badema
Izvor:http://www.coolinarika.com/
POSLASTICE