loading...

nedjelja, 1. travnja 2018.

  • nedjelja, travnja 01, 2018

SASTOJCI
    750 gr brasna
    150 gr putera
    3 zlice secera u prahu
    2 zlicice soli
    1/2 litre mleka
    50 gr svezeg kvasca
    1 jaje i malo soli



    Ako pravite slatka peciva:
    750 gr brasna
    150 gr putera
    125 gr secera u prahu
    1/2 litre melka
    50 gr svezeg kvasca
    1 jaje i malo secera
    0k0 30 - 40 gr otopljena putera za premaz

PRIPREMA
    1.


    Prokuvajte kratko mleko pomesano sa secerom u prahu i puterom ( do tacke vrenja). Ohladite smesu do 37 stepeni ( na dodir prsta ), u smesu umutite svezi kvasca. Dodajte brasno i so. Umesite glatko testo.
    2.
    Od testa odma oblikuijte 20 jufki. Svaku jufku tanko rastanjite i uvijte u kiflu. Kifle redjajte u pleh prekriven papirom za pecenje. Prekrijte pleh kuhinjskom krpom i ostavite da stoji 1 sat na sobnoj temperaturi. U medjuvremenu zagrejte pecnicu na 250 stepeni.
    3.
    Pred pecenje premazite svaku kiflu umucenim jajetom u koga ste dodali malo soli. Pecite 8 minuta u zagrejanoj pecnici na 250 stepeni. Pecene kifle premazite otopljenim puterom ili margarinom ( 30 - 40 gr )

http://www.coolinarika.com
HLJEB / PECIVA
loading...

ADMIN

Ukupno prikaza stranice

POPULAR POST

loading...
Pokreće Blogger.

Blog Archive

Za svaku bolest postoji lijek, osim smrti.

Post Top Ad

Pretraži ovaj blog

Translate

Popular Posts

Blog Archive