loading...

nedjelja, 1. travnja 2018.

  • nedjelja, travnja 01, 2018

SASTOJCI
Sastojci za kore :
1/2 l mlijeka
2 dcl šećera
25 dkg brašna
3 žlice ulja
4 žlice pekmeza
2 žlice kakaoa

 
2 m.žličice sode bikarbone
SASTOJCI ZA FIL
1/2 l mlijeka
15 dkg šećera
6 žlica brašna
2 vanilij šećera
20 dkg maslaca /margarina/

 
PRIPREMA
1.
Sve sastojke za kore izmješati mikserom /u maloj brzini/.Smjesa je za razljevanje/kao za palačinke/.
Peku se 4 kore.......
2.
Da bi sve kore bile iste debljine ja tu dobivenu smjesu razlijem u 4 duboka tanjuta,tako da su svi jednako napunjeni.Kore pečem u tepsiji 20x30 cm.
Ako ćete peći u večoj teps.onda pecite 3 kore.
3.
Tepsiju obložim pek papirom i izlijem iz tanjura smjesu. Kore se peku na 180-200 stepeni 5-8 min.
Brzo su gotove,probajte prstom pritisnut koru i osjetit ćete da je pečena i ko gumena.
4.
Kore se lako prenose i vade iz tepsije..
5.
Elastične su i ne kidaju se.Fino su razabrane i pune rupica!
Ne treba ih kvasiti ,jer su soćne i mekane!
6.
Sastojci za fil se skuhaju u mlijeku kao "papica".
7.
>Kad se ohladi dodati izrađeni maslac...
8.
Nafilovati kore i namazati i gornju koru malo tanje,jer fila ima dosta..
9.
Kolač odozgor ukrasiti po želji...

Posluživanje
Eto sve je vrlo jednostavno i jasno !!
Ove se kore mogu filovati i sa nekim drugim filovima-po želji .Ali  ovaj najjednostavniji je ukusan i kolač je odličan !

http://www.coolinarika.com/
POSLASTICE
loading...

ADMIN

Ukupno prikaza stranice

POPULAR POST

loading...
Pokreće Blogger.

Blog Archive

Za svaku bolest postoji lijek, osim smrti.

Post Top Ad

Pretraži ovaj blog

Translate

Popular Posts

Blog Archive