loading...

subota, 31. ožujka 2018.


Sastojci
5dl mleka
40g pudinga od vanile
10 kasika secera
200g kokosa




1 vanil secer
10g zelatina ili 5 listica
6dl slatke pavlake
Za preliv



500g maline, kupine, jagode
5 kasika secera
5 kasika vode
1 kasika gustina

Priprema
Zelatin potopiti sa 6 kasika vode. Za to vreme skuvati puding, i dok je jos vruc, dodati zelatin. Ja sam zelatin prvo na tihoj vatri otopila pa dodala u puding, tako mi je sigurnije da nece biti gromuljice. Zatim dodati, vanil secer i kokos. Ostaviti da se ohladi.
Umutiti slatku pavlaku, ali da je slabije umucena, pa dodavati kaksiku po kasiku fila od kokosa. Uzeti uski kalup 10-30cm, obloziti ga prijanjajucom folijom i sipati fil, dobro ga stisnuti da nema vazduha, stane taman ceo fil, prekriti folijom i ostaviti na ne koliko sati u frizider da se dobro ohladi.
Za to vreme dok se hladi, uzeti voce i malo ga izdinstati, (ja sam koristila smrznuto) da se bas ne raspadne, kao meni, pa u malu posudicu sipati vode i gustin izmesati i uliti u voce da se zgusne. Ostaviti da se ohladi. Seci u snite i uzivati, prijatno vam bilo.

Izvaditi kolac iz kalupa i preliti vocnim prelivom.

Preuzeto od nenasr, coolinarika.
loading...

ADMIN

Ukupno prikaza stranice

POPULAR POST

loading...
Pokreće Blogger.

Blog Archive

Za svaku bolest postoji lijek, osim smrti.

Post Top Ad

Pretraži ovaj blog

Translate

Popular Posts

Blog Archive