loading...

subota, 31. ožujka 2018.


Sastojci
-750 gr smrznutih visanja
-300 gr putera sobne temperature
-1 vanilin secer



-300 gr secera
-6 jaja
-300 gr brasna

-3 kasicice praska za pecivo
-4 kasike kakaa
-3 kasike mlijeka



-3 kasike kokosa
-3 kasike mlijeka

Glazura
-150 ml slatkog vrhnja
-150 gr crne cokolade
-1/2 kasike kokosovog ulja
-proprzeni kokos

Priprema
Visnje staviti da se odmrznu i ostaviti da se dobro ocijede. Rernu zagrijati na 175°,kalup za kuglogf premazati puterom i posuti brasnom.

U zdjelu staviti omeksan puter,vanilin secer i secer i mikserom mutiti 5-7 minuta da se dobije kremasta smjesa.Dodavati jedno po jedno jaje i poslije svakog fino umutiti mikserom.Dodati brasno pomijesano sa praskom za pecivo i kratko umutiti samo da se sve sjedini.Smjesu podijeliti na 2 dijela.U jedan dio umijesati kakao i 3 kasike mlijeka,u drugi kokos i mlijeko.

Na dno kalupa staviti pola bijele smjese,preko pola crne i onda pola visanja,zatim ponovo bijelu smjesu,pa crnu i na kraju ostatak visanja (malo ih utisnuti prstom u tijesto).Peci 55-60 min (provjeriti cackalicom da li je peceno,po potrebi produziti pecenje).Pecen kuglof izvaditi iz rerne,ostaviti kratko da se prohladi pa ga iizvaditi iz kalupa na zicu za hladjenje i ostaviti da se potpuno ohladii.

U serpicu staviti vrhnje i kokosovo ulje,zagrijati pa maknuti sa ringle i dodati nasjeckanu cokoladu.Ostaviti 5 minuta da stoji pa promijesati da se dobije fina,sjajna smjesa.Ispod zice za hladjenje staviti komad papira za pecenje,kuglof preliti glazurom i posuti kokosom proprzenim na suhoj tavi.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
loading...

ADMIN

Ukupno prikaza stranice

POPULAR POST

loading...
Pokreće Blogger.

Blog Archive

Za svaku bolest postoji lijek, osim smrti.

Post Top Ad

Pretraži ovaj blog

Translate

Popular Posts

Blog Archive