loading...

nedjelja, 5. veljače 2017.



U našim krajevima jedna od osnovnih namirnica u ishrani predstvljaju različiti oblici tjestetnina, peciva i drugih preparata baziranih na pšenici.
psenicaNa žalost hlebovi, testenine, pite i ostala hrana spremljena od belog brašna predstavlja jednu od najnezdravijih vrsta hrane koju možete konzumirati. Od nje se ljudu goje a ovakva ishrana pogoduje stvaranju različitih oboljenja.

Ipak pšenicu konzumianu u obliku koji vam predstavljamo možete pretvoriti u jednu od najzdravijih vrsta hrane koju ste ikada jeli, u pravi pravcati eliksir mladosti i zdravlja za vas i vaše najmilije.
Potrebno je da pšenicu tretirate na takav način da izazovete njeno klijanje te tako proklijalom konzumirate u momentu kada je najzdravija. Taj momenat je najbolji u vremenu od 65-75 sati od početka klijanja.
Momenat klijanja pšenice predstavlja pravo čudo prirode koje nauka nije uspela adekvatno objasniti. Zašto to kažemo, zato što u momentu klijanja pšenice dolazi do hemijskih reakcija kojima se stvaraju biološki dragocene materije koje nisu postojale pre klijanja.

>>Preporuka:Napitak od bijelog luka za dug život.<<

Procesom klijanja dolazi do višestrukog umnožavanja različitih vitamina, minerala i enzima u samom zrnu pšenice. C vitamin se ušesterostručuje, proteini se obogaćuju i postaju punovrijedni, uspavani enzimi se bude i aktiviraju a ovakva zrna sadrže vioki količine kalcijuma, fosfora, kalijuma i vitamina grupe B.
Najznačajnija stvar je da se ove dragocene supstance postavljaju u takav međuodnos koji u prirodi nigde drugo nije pronađen i posebno je dobar za čoveka.
Čim počnu da klija pšenične klice postaju obogaćene „supersastojcima“ ali svoj vrhunac sastojci prema istraživanjima dosežu u periodu od 65-75 sati od početka klijanja kada ih je najbolje konzumirati. U tim momentima zrno sadrži čak 700 puta više magnezijuma nego u beli hleb koji se pravi takođe od zrna pšenice.
Nebrojene su blagodeti konzumiranja ovakve pšenice za sve ljude a posebno se preporučuje trudnicama, deci, sportistima ali i starim osobama.
Konzumiranje proklijalih zrna pšenice pogoduje probavnom sistemu, mišićima, jedan je od najboljih lekova za depresiju i nervne probleme. Zrna usporavaju starenje i poništavaju njegove efekte, pozitivno deluju na kožu, kosti, izuzetan su čistać krvi, dobar su detoksikant kao i preventor karcinoma.
Količina koja vam je dovoljna za konzumaciju je 1-3 supene kašike ovakvih zrna. Zrna imaju neobičan ali veoma prijatan ukus za večinu ljudi a možete ih mešati sa voćem, medom, jogurtom i sl. Najbolja stvar je što ovu sjajnu prirodnu hranu možete praviti u svom domu besplatno tokom cele godine te ne zavisite od kupovine, vremenskih uslova ili godišnjeg doba.

>>Preporuka:Najbolji recept za regulisanje krvnog pritiska i jačanje imuniteta!<<

UPUTSTVO ZA PRAVLJENJE KLICA PŠENICE:
Dve šake (ili više ako imate mnogo ukućana) pšenice preberite, operate, stavite u veliku teglu. Napunite je vodom, pokrijte gazom i ostavite da prenoći u mraku na prohladnom mestu. Sutradan izbacite vodu, naspite još jednom vodu ponovo isperite klice i ponovo odmah prospite vodu.
Klice više ne trebaju biti u vodi nego samo vlažne. Teglu položite horizontalno tak da se klice rasporede u što tanjem sloju po tegli i tako ostavite na sobnoj temparaturi. Klice je potrebno ispirati dva puta na dan i opet izbaciti odmah svu vodu a zrna ostaviti u tegli horizontalno što tanje raspoređena.
Zrna će proklijati nakon prvog dana bez vode a od momenta pojave prvih tačkica klijanja merite vreme klijanja do 65-75 sati od početka. Tada bi dužina klica trebala biti 5-15 mm i treba ih konzumirati. Na našoj slici su zrna koja smo za potrebe ovog teksta uzgojili i fotografisali nakon 70 sati od početka klijanja.
Ukoliko vam je nejasan proces jednostavno govoreći sve klice nakon noći u vodi sledećih 3-4 dana trebaju imati malkice vlage i pristup vazduhu te se isprati barem dva puta na dan a temparatura gde stoje treba biti veća od 15 C. Ukoliko ovo ispunite uspeh klijanja neće izostati. Zrna pšenice možete nabaviti svuda i ona mogu stajati neograničeno dugo do ovog procesa.

>>Preporuka:Kako napraviti ljekovitu tinkturu od češnjaka za pomlađivanje i čišćenje organizma kod kuće<<

Klice možete konzumirati tokom cele godine a ograničenja nema ni za koga odnosno mogu i trebaju ih koristiti svi od dece do najstarijih ukućana. Ceo proces možete raditi na sličan način is a drugim vrstama žitarica o čemu ćemo pisti u narednom period.

ADMIN

Ukupno prikaza stranice

POPULAR POST

loading...
Pokreće Blogger.

Blog Archive

Za svaku bolest postoji lijek, osim smrti.

Post Top Ad

Pretraži ovaj blog

Translate

Popular Posts

Blog Archive