Velika većina ljudi u posljednje vrijeme odlučila se za zeleni čaj umjesto kafe, što je odlično, ali naš prijedlog je definitivno još više koristan. Preporučujemo vam đumbirov čaj.
>>Preporuka:Tinktura od đumbira: Drevni tibetanski recept!<<
Zašto bi trebali početi piti đumbir čaj i kako ga pripremiti
Ovaj čaj donosi bezbroj zdravstvenih prednosti, a mi ćemo spomenuti neke od njih:
Jača imunološki sustav
Đumbir ima dvije aktivne tvari poznate kao gingerdiol i gingerols. Imaju snažno antivirusno, anti gljivično i antibakterijsko svojstvo.
Protuupalni učinci
Đumbir je također bogat anti-upalnim tvarima i spojevima koji su u mogućnosti da nas štite od raznih zdravstvenih problema i olakšavaju bolove u mišićima i zglobovima izazvanih upalom.
Poboljšanje učinka mozga
Ako koristite đumbir na redovnoj osnovi, bit ćete u mogućnosti poboljšati kognitivne performanse i pamćenje, jer ovaj začin čuva nas sigurno od upala, oksidativnog stresa i apoptoze. Đumbir je vrlo učinkovit i koristan za žene srednjih godina.
>>Preporuka:Najbolji recept za regulisanje krvnog pritiska i jačanje imuniteta!<<
Poboljšava cirkulaciju krvi
Ispostavilo se da je ovaj veliki korijen podupire pravilnu cirkulaciju krvi i bori se protiv simptoma kardiovaskularnih bolesti, uključujući hipertenziju i visoke razine holesterola. Osim toga, đumbir uklanja arterijski plak. Đumbir u konačnici drži nas sigurnim od srčanih udara.
Poboljšava probavu
Đumbir stimuliše probavu i poboljšava apsorpciju hranjivih tvari. Dakle, potrošnja đumbir može spriječiti mučninu, zatvor, oštećenja probavnog sustava, povraćanje, proljev, grčeve i nekoliko drugih sličnih zdravstvenih problema.
Štiti od kancera
Nekoliko istraživanja su pokazala da đumbir može spriječiti napredak, opstanak i metastaziranje stanica oboljelih od raka. Posebno je djelotvorna za zaštitu od raka gušterače, prostate, mjehura, kože, pluća i jetre.
>>>Preporuka:Kombinacija limuna i peršuna, dodatkom meda i maslinovog ulja, postaje odličan lek protiv bakterija<<<
Recept za čaj
Sastojci
Jedna šolja vode
Između četiri i šest kriški sirovog đumbira
Mali lonac za pirjanje (keramika)
Organski med
Priprema:
Stavite vodu u keramički lonac i čekajte dok ne počne ključati. Nakon toga, dodajte kriške đumbira i smanjiti temperaturu.
Kuhajte sadržaj oko 15 minuta. Zatim sipati i čaj u šolju. Ubacite malo meda na kraju i uživajte!
izvor:narodnamedicina.info