loading...

srijeda, 15. veljače 2017.




Pročišćavanje probavnog trakta je prvi korak u pročišćavanju organizma. 

 Zaustavimo se još jednom na opisu kemijske tvornice unutar nas: probavnog trakta. Njegov početak je u ustima, a kraj u analnom otvoru; dužine skoro 16 metara.
 Taj sustav funkcionira kao jednostrano pokretanje hrane. Po cijeloj dužini on je podijeljen na pet odsjeka koji su medusobno odvojeni mišićima što imaju vlastiti sustav zatvaranja i otvaranja. Ti mišići omogućavaju svakom odsjeku da provodi kemijske reakcije prerade hrane. 
U normalnom stanju, zatvarači probavnog trakta moraju biti zatvoreni. Pri prelasku hrane iz jednog odsjeka u drugi, po naredbi mozga metodom inervacije, zatvarači se otvaraju i omogućavaju hrani da se postepeno premješta u niži odsjek. Uzimanjem spazmolinka, analgenka: narkotika, zatvarači gube mogućnost normaine inervacije, tj: ostaju otvoreni! Hrana se tada nekontrolirano krece iz jednog odsjeka u drugi dospljeva u odsjek debelog crijeva, gubi vodu i taloži se u debelom sloju na stijenkama upijajućeg sustava debelog 
crijeva. 






Do prekida u radu zatvarača dolazi usljed ignorantskog odnosa prema prehrani. Preobilna hrana u kojoj su pomiješane bjelančevine i ugljikohidrati uvijek dovodi do bolesti. Bjelančevine i ugljikohidrati se u crijevima prerađuju potpuno različitim tvarima. Njihovo miješanje u jednom jelu (krumpir s mesom, riža s mesom, tjestenina s mesom, gljive i krumpir, bijeli kruh i kobasice) povećavaju trošenje probavnih tvari u želucu 20-25 puta i 600 puta u gušterači. 







Usporava se proces probave, a za posljedicu ima smanjenje priljeva vitalno potrebnih sastojaka iz crijeva u

krv.Organizam je gladan, bez ozbira koliko hrane ulazi u njega. Kod stalnog nepoštovanja pravila odvojene prehrane, neprerađena hrana zastaje u debelom crijevu, raspada se godinama i truje krv. Otpaci i otrovi dolaze u krv koja kola u stijenkama crijeva, odlaze u vene i prolaze kroz filtraciju u jetri. Postepeno se u krvi skupljaju neprilični sastojci i elektrolitske komponente. U borbi za život, organizam izbacuje te viškove na najrazličitija mjesta. Tako se događa taloženje soli, masti i različite otekline.  Zbog toga se savjetuje pročišćavanje crijeva, oslobođenje od zatrpanosti, uspostavljanje njihove prvobitne funkcije.
 Pročišćavanje crijeva je prirodni proces. U Vašem jelovniku, žitarice bi morale činiti 60% svakodnevnog jelovnika. Potrebno je klistirati se 21 dan, po dva puta dnevno. Prva dva tjedna traje priprema za čišćenje jetre, a treći tjedan rehabilitacija, tj. privikavanje organizma na normalnu prehranu. Zatim, treba pratiti stolicu. Ako prirodno pražnjenje crijeva protiče svakodnevno, radite klizme svakog drugog dana. Ako nema prirodne stolice, tada zadržite režim prehrane u kojoj prevladava gruba zrnata prehrana i kaše na vodi. Ako se stolica normalizira, tj. prirodno oslobađa iz organizma, tada se može raditi jedna klizma tjedno za uzrast od 40-43 godine, a jednom u pet dana za one koji imaju 55-60 godina. Jednom u tri dana preporučuje se starijim ljudima. 

izvor:knjiga: Limun za zdravlje i ljepotu


ADMIN

Ukupno prikaza stranice

POPULAR POST

loading...
Pokreće Blogger.

Blog Archive

Za svaku bolest postoji lijek, osim smrti.

Post Top Ad

Pretraži ovaj blog

Translate

Popular Posts

Blog Archive