loading...

srijeda, 15. veljače 2017.




Čovjek možc izgledati sretno, ali ako ga pitate za zdravlje, vjerojatno ćete, umljesto odgovora, čuti zalbe,ako ne na bolest, onda na neke zdravstvene probleme (umor, ncsanica, nervoza, podočnjaci ili neočekivani osip na licu i tijclu). Sve su ovo jasni predznaci unutarnje zagađenosti organizma. Koliko god metoda pročišćavanja postoji od raznih autora, svi se slažu u jednom: postupak čiščenja, tj. općeg ozdravljenja organizma treba započeti postupkom pročiščavanja crijeva. Kada se oslobodc svi putevi za izbacivanje, može se pristupiti čišćenju jetre, što za rezultat ima normalizaciju u proizvodnju krvi, izbacivanje kamenca iz žuči i čiščenje želučanih puteva. Zatim na red dolaze bubrezi, zglobovi i žile, krv i limfa. Nakon takvog generalnog "spremanja", organizam se obnavlja i čisti.

 U tijelu se pojavljuje neobična lakoća, a Vaši prijatelji i kolege kao da su se dogovorili, upućuju Vam komplimente i postaju zaraženi Vašim novostečenim optimizmom i životnom 
radošću. Započeli smo razgovor o pročišćavanju u ovom postu zato što limun, zahvaljujući svojim divnim baktericidnim i antiseptičkim svojstvima protiv bakterija i parazita i kao vitamin postaje nezamjenjiv pomoćnik u postupcima čišćenja. 
Počnimo novi život od čišćenja crijeva! Za ovaj postupak potrebno Vam je:
Klizma od 2 l koja se u ljekarni zove čaša Esmarha, 
2  prokuhane vode rashlađene do sobne temperature,
ulje i naravno limun (iscijeđeni sok od pola limuna). 
Zašto je baš sok od limuna potreban za pravilno čišćenje crijeva?
 Zbog nepravilne prehrane, primjene sredstava protiv zatvora, a također i ispiranja alkalnom mineralnom vodom, mi prije vremena isušujemo stijenke crijeva, činimo ih nesposobnim da ostvaruju svoju funkciju potpune probave hrane i njenog kretanja po crijevnom traktu. 
Isušena debela crijeva sa zalihama višegodišnjih otpadaka (od nekoliko mjeseci do nekoliko desetljeća) ne mogu imati optimalnu sredinu, što se karakterizira promjenom alkalno-kiselog potencijala (pH vrijednosti). 
Postupak čišćenja alkalnom vodom može samo pogoršati bolest (kolitis, polipoza), učiniti debelo crijevo mrtvim, dovesti do potpunog slabljenja imunološke zaštite organizma pa čak i do bolesti krvi. 
Pravilno čišćenje crijeva pretpostavlja primjenu samo kisele otopine. Upravo je ta otopina pH vrijednosti 6.5-6.7 sposobna povratiti debelom crijevu prirodnu mikrofloru i istovremeno zaustaviti štetne mikroorganizme, koji obično nastaju u zalihama izmeta u debelom crijevu i u pH sredini koja je veća od 7. 
Optimalna otopina se priprema s 1 žlicom limunovog soka na 2 1 vode. Ni u kojem slučaju ne koristite limunsku kiselinu. Ona može izazvati opekline sluznice. Nikakvu kemiju ne treba unositi u debelo crijevo! 










           Zašto dolazi do začepljenja crijeva? 




Jeste li ikada vidjeli debelog geparda ili majmuna? "Ne". 
Mi ih također nismo vidjeli. A zašto? Odgovor leži u narodnoj izreci: "Kako hodaš, tako i jedeš". Isti taj gepard trči po savani brzinom auta na autocesti pokušavajući sustići svoj ručak. A zatim još treba uložiti mnogo fizičkog napora kako bi svoj ručak pojeo sam,da ga ne mora dijelti s drugima. Ah, uz meso neće biti salate i pomfrita. Za ljude je savršeno uobičajena 
(i pogubna!) nepravilna kombinacija bjelančevina i ugljikohidrata. Čovjek nije zamišljen da po cijele dane ljenčari na krevetu.Trebalo je i potrčati i malo gladovati tragajući za plijenom. Postojale su i ritualne igre prije jela! Čovjekov organizam je na na početku  bio određen za aktivni fizički rad, a danas nam je apetit isti, a trčanje, pješačenje i mišićna aktivnost nam očajno nedostaju. Zbog toga dolazi do zaliha u crijevima svega onoga što je neprerađeno i neprobavljeno i mijenja se opća kiselo-alkalna ravnoteža. Crijeva koja nenormalno rade, šalju u krv ogromnu količinu toksina, opterećuju njima druge organe, prije svega jetru. Onkološke bolesti, problemi s kožom, dišnim organima, alergijama, bolesti zglobova, krvi i mnoge druge, imaju svoj početak u nezdravom debelom crijevu. Kronični umor, loše raspoloženje, razdražljivost, također se manifestiraju zbog problema u crijevima. Hemoroidi, zatvor, česte prehlade i kronično curenje iz nosa nastaju zbog začepljenja mikro flore debelog crijeva. 
Poremećaj funkcije mikro flore se naziva disbakterioza. Ona stvara procese, zastoja u debelom crijevu zbog kojih se u džepovima debelog crijeva (divertikuli) sakupljaju odpaci. Te mase se zatim. suše i pretvaraju u kamen koji godinama leži u crijevima i neprekidno šalje toksine u krv.
 Dugi kontakt s tim kamenim fekalijama dovodi do upale stijenki crijeva praćene bolovima. Kao rezultat pritisnutih krvnih žila s okamenjenim izmetnim masama i zastojem u krvi, pojavljuju se hemoroidi od prenaprezanja stijenki rektuma, a kod defekacije i pukotine na anusu. Kamen i zastoji stanjuju zidove debelog crijeva, a mogu se pojaviti i rupice kroz koje toksini mogu otići u druge organe. Postoje kožne bolesti koje prate ogromne vulkanske bubuljice od kojih se pati godinama, ali ne pomažu nikakvi lijekovi. Jedino čišćenje i uspostavljanje normalne funkcije debelog crijeva pomaže u izliječenju od takve bolesti. 
Kamene fekalije začepljuju debelo crijevo, blokiraju pojedine refleksne zone i narušavaju stimulirajuću funkciju debelog crijeva. Npr. kamenčići u području jajnika stvaraju probleme u urinarnom i spolnom sustavu. Problemi s mikroflorom (zato što ona sinterizira važne vitamine B grupe), snažno utječu na imunitet i dovode do mnogih ozbiljnih bolesti, poput raka. U zadnje vrijeme brojne epidemije gripe također svjedoče o slabljenju imuniteta stanovništva. Svemu spomenutom može se dodati i činjenica da je zagađena crijevna flora hranjiva sredina za sve moguće parazite koji crpe iz Vas životne sokove. Naravno, svaki razumni čovjek traži uzroke nevolje i bolesti. Ako je proveo godina hraneći se i krećući se onako kako je godinama navikao, a kao posljedicu dobio pregršt bolesti, znači da je potrebno promijeniti navike. Prije svega u prehrani. Ako ćete se hraniti isto kao ranije, nema smisla ni počinjati složeni posao samopročišćavanja. Namirnice što se ne mogu kombinirati će ponovo stvoriti začepljenje koje će zauzeti mjesto otpada izbačenog velikim naporom. Savjetuje Vam se prelazak na odvojeni sustav prehrane, posebno bjelančevine, a posebno ugljikohidrati. 


izvor:knjiga: Limun za zdravlje i ljepotu






ADMIN

Ukupno prikaza stranice

POPULAR POST

loading...
Pokreće Blogger.

Blog Archive

Za svaku bolest postoji lijek, osim smrti.

Post Top Ad

Pretraži ovaj blog

Translate

Popular Posts

Blog Archive