loading...

subota, 19. studenoga 2016.




Stari indijski lijek – fermentirani limun: Evo zašto biste ga i vi trebali napraviti

Sačuvati limun i usoliti ga glavni je recept indijske i Sjeverne Afričke kuhinje. Oni imaju nevjerojatne prednosti. Limuni su odlični za naše zdravlje. Zbog bogatog složenosti fermentirane verzije,usljen limun možete dodati u sokove, salate ili jela od mesa ili bilo gdje drugo ukoliko ga volite.




Kakao fementirati limun:
4-6 organska limuna
1 žlica morske soli,moze i Himalajska so po limunu
staklenka s poklopcem
Postupak pripreme:




Trebate ukloniti sve stabljike i narezati duboko X u svakom kraju limuna.
Trebali bi ga natrpatii u malo manje od pola žlice soli. Pritisnite do pola.
U dnu staklenke, morate isto sipati sloj soli. Nakon toga pritisnite sol ispunjen limunom na dnu posude. Ponovite isti postupak sa preostalim limuna.
Ostaviti 2-3 dana. Ne zaboravite pritisnuti limun dolje jednom dnevno kako bi bili sigurni da su sjedinilo sve.
Za korištenje, isprati limun, ostrugati pulpe, odbaciti sve sjemenke i nasjeckajte ili nadjev na koru. Mogu se držati u hladnjaku do 6 mjeseci.



Kada ste sačuvani limun, to je kora koju će koristiti u svojim receptima. Samo isperite sol, izvadite meso iz kore i dodati ih u svako jelo.Limun je na ovaj načiin 3 puta bolji i 3 puta zdraviji.

ADMIN

Ukupno prikaza stranice

POPULAR POST

loading...
Pokreće Blogger.

Blog Archive

Za svaku bolest postoji lijek, osim smrti.

Post Top Ad

Pretraži ovaj blog

Translate

Popular Posts

Blog Archive