loading...

srijeda, 4. travnja 2018.

  • srijeda, travnja 04, 2018

Sastojci
Tjesto
– 400ml jogurta
– 300ml vode
– 200ml ulja
– 2 velike kasike secera

– 1 velika kasika soli
– 1 velika kasika kvasca
– 2 jaja
– 1kg i 100gr brasna (otprilike)
Filovanje
– Nutella
– Sir

Priprema
U serpu za mjesanje tjesta staviti jogurt, vodu i ulje (treba da bude toplo vodu I ulje malo zagrrejati pa onda dodati jogurtu).
U drugoj posudici razmutiti kvasac sa jednom kasikom secera, jednom kasikom brasna I malo vode ostaviti da nadodjete dodati u mjesavinu ulja jogurta I vode.
Mikserom (zice za meko tjesto) pjenasto umuti jaja sa 1 kasikom secera te dodaj u smjesu.Nastavi miksati tjesto 5 min dodaj pola kolicine brasna I miksaj oko 5 minuta najvecom brzinom.




Zatim zamjeni zice na mikseru stavi zice/nastavke za tjesto I nastavi dodavati brasno sve dok tjesto ne postane dvrdje tako da ga mozes iskrenuti na sto i oblikovati kuglu.
Oblikujte kuglu I stavite da se odmara (najbolje je u plasticnu posudu koju mozete poklopiti) dok ne udvostruci volumen. Dokisalo pazljivo istrestina sto I razoklagijati sto veci krug, seci testo najprije u 4 dela onda u 8 delova I svaku osminu u tri dela tako da dobijete 24 komada.
Kifle punite Nutellom ili sirom po vasem izboru. Zamotajte kifle (Ja uzmem jedan komad iz kruga I onda ga jos malo rukom rastegnem I umotam kiflu. Ostavite da dokisaju duplo!
Pecite na 180C oko 15tak min dok ne dobiju lepu zlatnu boju 18. Neka se malo ohlade u tepsiji pre sluzenja.
Izvor: coolinarika.com
loading...

ADMIN

Ukupno prikaza stranice

POPULAR POST

loading...
Pokreće Blogger.

Blog Archive

Za svaku bolest postoji lijek, osim smrti.

Post Top Ad

Pretraži ovaj blog

Translate

Popular Posts

Blog Archive