loading...

četvrtak, 5. travnja 2018.

  • četvrtak, travnja 05, 2018

SASTOJCI
mera je casa od 2dl
5 kom jaja
1 casa secer {ko voli sladje moze 1 1/2 casa}
1 vanilin secer
100gr rastopljeni puter
1 casa kisele pavlake +1 kasika

2 case brasno
1 kasicica prasak za pecivo
1/4 kasicice soda bikarbona
malo soli i rendana kora od limona
2 kasike kakao
za glazuru

 
100gr cokolade ,1 kasika putera i 1 kasika mleka

PRIPREMA
1.
Prvo otopimo puter ,sasvim malo.U posudu prosejemo i sjedinimo brasno,prasak za pecivo i sodu bikarbonu .
2.

 
U posudi za mucenje polupamo jaja koja su bila na sobnoj temperaturi,mutimo mikserom,dodamo secer i mutimo dok se secer rastopi i dobije svetliju boju.Smanjimo brzinu miksera pa dodamo rastopljeni puter,kiselu pavlaku,vanilin secer i na kraju mesavinu brasna ali u 2-3 navrata a ne sve odjednom,dodamo i samo malo soli {kao za madjiju}Smesa le lepa i kompaktna.
3.
Podelimo smesu u dva suda podjednako.U jedan dodamo prosejano kakao,rendana korica jednog limona i jos kasiku pavlake a drugi deo ostaje nepromenjen.
4.
Kalup precnikom od 26cm{ako volite visi kolac onda u kalup od 24cm}premazemo puterom i dno oblozimo pek papirom .Rernu ukljucimo na 200c.U centar kalupa sipamo naizmenicno po jednu manju kutlacu bele i tamne smese.Napominem da je smesa gusca i umesto da cekate da se razlije kad sipate smesu slobodno kasikom udarite u sredinu.Postupak ponavljamo dok se obe smese potrose.
5.
Pecemo u zagrejanoj rerni na 200c oko 10min a onda smanjimo na 180 pecemo jos 15-20min {slobodno proverite cackalicom}
6.
Po zelji mozete da je premazete glazurom od cokolade.
7.
presek moje omiljene ,mekana,rastresita ijako ukusna
8.
Zebra torta sa ganas kremom prelepog ukusa ali sare minimalne
9.
Sa najlepsim sarama po receptu Lorainne Pascale

10.
Sa vocnim prelivom

http://www.coolinarika.com/
POSLASTICE
loading...

ADMIN

Ukupno prikaza stranice

POPULAR POST

loading...
Pokreće Blogger.

Blog Archive

Za svaku bolest postoji lijek, osim smrti.

Post Top Ad

Pretraži ovaj blog

Translate

Popular Posts

Blog Archive