loading...

nedjelja, 1. travnja 2018.

  • nedjelja, travnja 01, 2018

Za bilo koji od obroka napravite svježe pripremljene palačinke.

Palačinke:
125 g brašna
3 dl mlijeka



2 jaja
malo soli

Fil:

25 g maslaca
250 g gljiva po želji



250 g pilećih prsa, rezanih na sitne komade i predhodno skuhanih
1 glavica crnog luka

Bijeli sos:
25 g maslaca
25 g tvrdog sira
2 kašike brašna
5 dl mlijeka
vrhnje za kuhanje
so i biber
Prvo krenite sa pravljenjem palačinaka. U posudu stavite brašno, so i umućeno jaje. Dodajte mlijeko i mješajte dok se grudvice ne rastvore. Tako pripremljenu smjesu ostavite da ostoji.
Na maslacu ispržite luk i dodajte predhodno isjeckane gljive. Tome dodajte skuhanu piletinu.
U tavu istopite maslac i dodajte brašno, te u to sipajte mlijeko uz neprestano miješanje 5 min. Pola bijelog sosa saspite u piletinu, posolite i pobiberite. Drugu polovinu sosa vratite na vatru, dodajte vrhnje za kuhanje, posolite i pobiberite.
Smjesu za palačinke pecite na zagrijanom ulju u tavi.
Svaki palačinak nafilujte sa mesom i zarolajte.

Nakon što ste sve palačinke zarolali redajte ih u vatrostalnu posudu i prelijte bijelim sosom. Palačinke pospite sa ribanim sirom i zapecite dok na njima ne dobijete zlatnu boju.
loading...

ADMIN

Ukupno prikaza stranice

POPULAR POST

loading...
Pokreće Blogger.

Blog Archive

Za svaku bolest postoji lijek, osim smrti.

Post Top Ad

Pretraži ovaj blog

Translate

Popular Posts

Blog Archive