SASTOJCI
17,5 dag omekšalog margarina
10 dag šećera
1 vanilin šećer
1 jaje
17,5 dag brašna
7,5 dag škrobnog brašna
10 dag mljevenoga maka
20 dag bijele čokolade za glazuru
1 v.ž ulja
PRIRPEMA
Zamijesite tijesto od omekšaloga margarina,šećera,vanilin šećera.Dodajte 1 jaje,brašno,škrobno brašno i mak.
Pećnicu ugrijte na 180 stupnjeva i pripremite 2 velika lima.Štrcaljku za kolačiće ili vrečicu za ukrašavanje sa zvjezdolikim tuljcem napunite tijestom.Istiskajte tijesto na lim u obliku prutića duljine oko 5 cm.
Pecite ih oko 8-10 minuta dok ne popostanu zlatnožuti(ovisi o debljini).Ohladite ih.Za čokoladnu glazuru otopite na pari čokoladu s uljem.
Umočite polovicu keksa u glazuru i ostavite da se osuši.Poslužite ili spremite u kutiju za kekse.
Izvor:http://www.coolinarika.com/
POSLASTICE
loading...