loading...

srijeda, 4. travnja 2018.

  • srijeda, travnja 04, 2018
 
Sastojci:
– 1 kesica kvasca ili kocka svježeg
– pola litra mlake vode
– 500 gr heljdinog brašna


– kašikica soli
– kašikica šećera
– 3 supene kašike maslinovog ulja



Priprema:
U većoj posudi stavite heljdino brašno te u njega dodati sol,šećer I kvasac I dobro izmješajte pa dodajte maslinovo ulje.
Kada je sve u posudi postepeno dodavati mlaku vodu I zamjesite da se fino sjedine svi sastojci.

Kada ste zamjesili ostaviti da odstoji oko 30 minuta a nekada je potrebno I 40 min
Zagrijati rernu na 250 stepeni te u podmazan pleh stavite tijesto u pleh I šecite oko 45 minuta na temperaturi od 200 stepeni.
loading...

ADMIN

Ukupno prikaza stranice

POPULAR POST

loading...
Pokreće Blogger.

Blog Archive

Za svaku bolest postoji lijek, osim smrti.

Post Top Ad

Pretraži ovaj blog

Translate

Popular Posts

Blog Archive