loading...

nedjelja, 1. travnja 2018.

  • nedjelja, travnja 01, 2018


Možda ima sličnih verzija ovog recepta, ali ovaj sam pravila puno puta i uvek uspe, pa ću da ga podelim i sa vama… Zbog krem-bananica presek i nije baš savršen, ali su zato ukus i tekstura… poezija!

SASTOJCI
Kora
7 belanaca
16 kašika šećera
1 kašika limunovog soka

Fil
1 l mleka
16 kašika šećera
7 žumanaca
1 puding sa ukusom vanile
5 kašika brašna
3 kašike gustina
1 margarin
1 kesica šlag pene
10 krem bananica
200 gr čokolade

Za ukrašavanje
2 kesice šlag pene
malo kisele vode



PRIPREMA
Kora
Umutiti 7 belanaca sa 16 kašika šećera i kašikom limunovog soka. Peći 45 minuta na 150 stepeni.

Fil
Staviti 700ml mleka da provri sa 16 kašika šećera. U 300ml hladnog mleka umešati žumanca, puding, brašno, gustin pa sipati u vrelo mleko i skuvati kašicu.
Umutiti margarin razmekšan na sobnoj temperaturi. Umutiti 1 šlag sa kiselom vodom.
Kad se kašica ohladi sjediniti je sa margarinom i šlagom.
Smesu podeliti na dva dela.

Fil 1
U prvu polovinu dodati 200gr otopljene čokolade.

Fil 2
U drugu polovinu dodati seckane krem banane.

Filovati : Kora, fil 1, fil 2, šlag.
Posluživanje
Torta se može poslužiti i istog dana, čim se ohladi u frižideru. Nije pogodna za zamrzavanje.

Izvor: coolinarika.com
loading...

ADMIN

Ukupno prikaza stranice

POPULAR POST

loading...
Pokreće Blogger.

Blog Archive

Za svaku bolest postoji lijek, osim smrti.

Post Top Ad

Pretraži ovaj blog

Translate

Popular Posts

Blog Archive