loading...

subota, 7. travnja 2018.


SASTOJCI
za testo
1 kg brasna tip 500
kasicica soli
kasicica maslinovoga ulja (moze a i ne mora )
tople vode po potrebi

 

za nadjev
600 gr mlevenoga mesa
5-6 glavica crnoga luka
kasicica crnoga bibera
kasicica soli


 

za zalijev
500 gr kiseloga mleka ili gustoga jogurta
nekoliko cesnadi beloga luka

PRIPREMA
1. Crni luk sitno iseckati i dobro uprziti pa dodati mleveno meso i zacine pustiti da se ohladi i u medju vremenu zamijesiti glatko testo od svih navedenih sastojaka,podijeliti u sest manjih loptica i ostaviti na toplome da odstoje 15-20 min,zatim razvuci testo u jednu veliku tanku koru poprskati je rastopljenim maslacem i prebaciti oba kraja sa obe strane da dobijete oblik pisma..Zatim na jednoj strani u pravom redu dati  mleveno meso i ponovo poprskati maslacem..!!

2. Saviti testo u obliku rolata i seci na parcice velicine lokuma otprilike..!!

3. Poredjati u tepsiju i politi sa kasikom maslaca..!!

4. Peci oko pola sata dok ne budu dobro ispecene  i dobiju lepu zlatnu boju..!!

5. Preko ispecenih mantija preliti zalijev i vratiti u pecnicu jos par minuta da se zalijev zapece..!!

6. Ovako izgledaju ispecene mantije,a tek ukus mmmm..!!

Posluživanje
Sluziti toplo uz jogurt,kiselo mleko i uz neku finu tursiju iz zimnice..Prijatan tek..!!

Izvor: coolinarika.com
HLJEB / PECIVA
loading...

ADMIN

Ukupno prikaza stranice

POPULAR POST

loading...
Pokreće Blogger.

Blog Archive

Za svaku bolest postoji lijek, osim smrti.

Post Top Ad

Pretraži ovaj blog

Translate

Popular Posts

Blog Archive