loading...

srijeda, 4. travnja 2018.

  • srijeda, travnja 04, 2018
 
Sastojci
potrebno za 4 kore
12 kom bjelanaca
12 kašika Šećera ( kristal)
200 g prženih mljevenih lješnjaka
4 kašike Glatkog brašna Podravka
2 kašičice Praška za pecivo Dolcela

za fil
12 kom žumanaca
200 g Šećera ( kristal)
10 kašika Oštrog brašna Podravka
1 l mlijeka
250 g putera
i još
200 g bijele milka čokolade
200 g milka čokolade sa sjeckanim lješnjacima
3 dl slatke pavlake
za dekoraciju
3 dl slatke pavlake

Priprema
1.
Lješnjake malo zapeći u suvoj tavi pa ih ohladiti i samljeti.
Peku se 4 kore.
Za jednu koru je potrebno 3 bjelanceta umutiti u čvrst snijeg, dodati 3 kašike šećera pa mutiti da se šećer istopi.

2.
Izmiješati 50 g mljevenih lješnjaka, 1 kašiku brašna i 1/2 kašičice praška za pecivo, sipati u bjelanjke pa polako izmiješati špatulom.



Smjesu sipati u pleh 28 cm obložen papirom za pečenje i poravnati.
Peći na 180 C 15-ak minuta
3.
Na isti način ispeći još 3 kore

4.
U 3 dl mlijeka razmutiti brašno i žumanca. Ostatak mlijeka i šećer staviti da prokuva pa sipati smjesu sa žumancima neprekidno miješajući dok se ne zgusne.
Smjesu podijeliti na 2 dijela, u jedan dodati 200 g izlomljenu bijelu čokoladu a u drugi tamnu, izmiješati i ostaviti da se ohladi uz povremeno miješanje.
Puter podijeliti na 2 dijela pa dobro umutiti, u jednu polovinu dodati žutu kremu a u drugi tamnu i sve dobro umutiti.

5.
Umutiti 3 dl slatke pavlake. Podijeliti na 3 dijela, ja u istoj činiji samo kašikom podijelim. Na isti način podijeliti na 3 dijela i tamnu i žutu kremu pa filovati:
Kora + tamna krema + žuta krema + šlag
postupak ponoviti još 2 puta i na kraju prekriti četvrtom korom

6.
Ukrasi su od fondana

7.
Tortu ukrasiti po želji i dobro ohladiti, najbolje preko noći.
loading...

ADMIN

Ukupno prikaza stranice

POPULAR POST

loading...
Pokreće Blogger.

Blog Archive

Za svaku bolest postoji lijek, osim smrti.

Post Top Ad

Pretraži ovaj blog

Translate

Popular Posts

Blog Archive