loading...

utorak, 3. travnja 2018.

Fotografija Recepti za brza i jednostavna jela.
Tijesto:
250 mililitara mlakog mlijeka,
50 grama šećera,
20 grama kvasca,
jedno jaje,




500 grama istopljenog maslaca,
500 grama brašna.
Glazura:
250 grama istopljenog maslaca,
20 grama šećera.

Priprema:
Svjež kvasac razmutite u tri kašike brašna i malo mlake vode. Ostavite oko pola sata da naraste. U preostalo brašno stavite jaje i maslac, umijesite i pustite da naraste oko sat vremena. Napravite dugačke trake od tijesta, piše “Mondo“…



Drveni cilindar, na koji ćete zamotati tijesto, najprije premažite uljem ili maslacem, a zatim spiralno nanesite tijesto oko njega, a potom kao da je riječ o oklagiji, valjajte cilindar sa tijestom po stolu kako bi se trake spojile. Uvucite krajeve i pritisnite ih malo dlanovima da se ne bi razdvajali.
Kolač možete da pečete u roštilj rerni, ili na pravom roštilju, tako što ćete vrtjeti cilindar kako bi se tijesto ravnomjerno ispeklo. Tokom pečenja tijesto premažite šećerom i puterom.
Kolač je gotov kada dobije svijetlo zlatnu boju. Uvaljajte ga u mješavinu sitno sjeckanih i mljevenih oraha ili badema, lješnjaka…
Pošto se “roštiljanje” završi jedan kraj cilindra udarite o tvrdu površinu tako da kolač sklizne, a onda ćete ugledati paru nalik na dimnjak koji se puši. To je sve i onda možete početi sa uživanjem
loading...

ADMIN

Ukupno prikaza stranice

POPULAR POST

loading...
Pokreće Blogger.

Blog Archive

Za svaku bolest postoji lijek, osim smrti.

Post Top Ad

Pretraži ovaj blog

Translate

Popular Posts

Blog Archive