loading...

četvrtak, 5. travnja 2018.

  • četvrtak, travnja 05, 2018

Sastojci
2 lista oblatne
3dl mleka
400g šećera
100g čokolade za kuvanje
250g maslaca/margarina
700g mlevenog keksa (petit ili plazma)
2 narandže
300g Jaffa keksa


Priprema
Prokuvati mleko, šećer, čokoladu i margarin.
Ostaviti da se fil ohladi.
Oguliti dve narandže, pa ih iscediti. Ako su vam
narandže sočne, a ne žilave i previše vlaknaste,
dodajte u fil i sok i pulpu koja je ostala
neproceđena. Dobro promešajte, pa dodajte i
mleveni keks.




Na list oblatne naneti jednu polovinu fila, preko
njega poslagati jaffa keks, zatim premazati drugom polovinom fila i prekriti drugim listom oblatne.
Prekriti krpom i staviti preko nešto teško da se
stegne. Ostaviti na hladnom mestu, pa kad bude
dovoljno čvrsto seći tankim nožem na štanglice.
Napomena: ako fil ne bude dovoljno čvrst nakon
dodatka keksa, ostaviti ga na hladno da bude još
čvršći. Kolač mi je ostao preko noći na hladnom,
opterećen drugim kolačima, sutradan sam ga sekla
skalpelom. Za širinu štanglice sam uzimala 4
kvadratića (ona manja) a dužina oko 13-14
kvadratića :)
www.coolinarika.com
loading...

ADMIN

Ukupno prikaza stranice

POPULAR POST

loading...
Pokreće Blogger.

Blog Archive

Za svaku bolest postoji lijek, osim smrti.

Post Top Ad

Pretraži ovaj blog

Translate

Popular Posts

Blog Archive