loading...

utorak, 3. travnja 2018.


Kremasto i čoko-čokoladno zadovoljstvo. Brzo ćete ga spremiti, jedino što je lepši ako ga ostavite do sutradan da odstoji..tako da strpite se.
Sastojci :
– 5 jaja
– 8 kašika šećera
– 100 gr. čokolade za kolače
– 200 gr. margarina
– 4 ravne kašike brašna
– 1 prašak za pecivo

– korica limuna
– prstohvat soli
– 100 ml. mleka
– 5 kašika instant čokoladnog praška – neskvik ili slično (za zamenu može i čokoladno mleko)
– 500 ml. slatke pavlake
– 50 gr. margarina
– 100 gr. čokolade

Priprema:
Prvo rastopite 200 gr. margarina sa 100 gr. čokolade i ostavite da se ohladi, ne mora skroz.
Uključite rernu na 180 stepeni i obložite pek papirom manju tepsiju.



Umutite cela jaja sa šečerom dok ne postanu penasta.
Varjačom umešajte brašno i prašak za pecivo, potom rastpoljenu čokoladu i margarin.
Odmah izlijte u tepsiju i pecite oko 25 – 30 minuta.
Vrelu koru prelijte čokoladnim mlekom i ostavite da se hladi.
Kuvajte oko 3 minute slatku pavlaku, čokoladu i margarin pa prelijte preko hladne kore.
Ostavite da se hladi nekih 20 minuta na sobnoj temperaturi potom u frižideru nekoliko sati.
Isecite kocke i poslužite.
Pogledajte video:


Izvor: serpica.net
loading...

ADMIN

Ukupno prikaza stranice

POPULAR POST

loading...
Pokreće Blogger.

Blog Archive

Za svaku bolest postoji lijek, osim smrti.

Post Top Ad

Pretraži ovaj blog

Translate

Popular Posts

Blog Archive