Sastojci 4 osobe
32,5 dag brašna
5 dag kakaa u prahu
20 dag maslaca ili margarina
28 dag šećera
7 jaja
50 dag svježeg sira
50 dag jogurta
3 vrećice praška za puding od čokolade
1 prašak za pecivo
Priprema
1.
Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva.Od 28 dag brašna,kakaa,maslaca,10 dag šećera i 1 jajeta i 2 velike žlice hladne vode zamijesite tijesto.Mijesite ga dok grudice ne nestanu.Od toga 3/4 tijesta razvaljajte i stavite u tepsiju(oko 30*20 cm) obloženu pek papirom.Dignite rub sa strane.
2.
Za nadjev pomiješajte sir,jogurt,prašak za puding,prašak za pecivo i 12 dag šećera.Umiješajte 6 jaja,stavite na tijesto u limu i zagladite.Preostali šećer i brašno dodajte preostalom tijestu te zamijesite mrvice.Pospite mrvice po nadjevu i pecite oko 50-60 minuta.Nakon 30 minuta pečenja prekrijte pitu alu-folijom.Kolač izvadite iz pećnice i ohladite ga prije rezanja.Po želji pospite šećerom u prahu.
Posluživanje
U orginalu iz časopisa “Lisa” ovaj kolač je pod imenom-Mrvičasti kolač s čokoladom i peče su u okruglom kalupu u obliku torte…Ovo je moja verzija
loading...