loading...

utorak, 3. travnja 2018.

 
Sastojci 4 osobe

32,5 dag brašna
5 dag kakaa u prahu
20 dag maslaca ili margarina
28 dag šećera
7 jaja

50 dag svježeg sira
50 dag jogurta
3 vrećice praška za puding od čokolade
1 prašak za pecivo

Priprema

1.

Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva.Od 28 dag brašna,kakaa,maslaca,10 dag šećera i 1 jajeta i 2 velike žlice hladne vode zamijesite tijesto.Mijesite ga dok grudice ne nestanu.Od toga 3/4 tijesta razvaljajte i stavite u tepsiju(oko 30*20 cm) obloženu pek papirom.Dignite rub sa strane.

2.



Za nadjev pomiješajte sir,jogurt,prašak za puding,prašak za pecivo i 12 dag šećera.Umiješajte 6 jaja,stavite na tijesto u limu i zagladite.Preostali šećer i brašno dodajte preostalom tijestu te zamijesite mrvice.Pospite mrvice po nadjevu i pecite oko 50-60 minuta.Nakon 30 minuta pečenja prekrijte pitu alu-folijom.Kolač izvadite iz pećnice i ohladite ga prije rezanja.Po želji pospite šećerom u prahu.

Posluživanje

U orginalu iz časopisa “Lisa” ovaj kolač je pod imenom-Mrvičasti kolač s čokoladom i peče su u okruglom kalupu u obliku torte…Ovo je moja verzija
loading...

ADMIN

Ukupno prikaza stranice

POPULAR POST

loading...
Pokreće Blogger.

Blog Archive

Za svaku bolest postoji lijek, osim smrti.

Post Top Ad

Pretraži ovaj blog

Translate

Popular Posts

Blog Archive