loading...

srijeda, 4. travnja 2018.

  • srijeda, travnja 04, 2018

Sastojci
BISKVIT:
4 jaja
4 žlice šećera
4 žlice brašna
1 žlica ulja
1 prašak za pecivo (može i bez)
MALINASTA KREMA:
3 pudinga od vanilije (ja sam koristila i 1 od vanilije a 2 od malina)
3/8 l sirupa od bazge (može i od malina ili drugi neki)
1/2 l vode

750 g malina (svježe ili smrznute)
BIJELA KREMA:




600g vrhnja za šlag
1-2 jogurta čvrsta
soka limuna (po želji)
šećera u prahu (po želji)
1-2 želatine u prahu (ovisi koliko jogurta se stavi)
OSTALO ZA UKRAS:
petit keksi (ja koristila Leibniz Butterkeks)
malo šlaga s jogurtom od bijele kreme
svježih malina koliko i keksa
listići mente

Priprema
Posebno umutiti bjelanjke zatim dodati šećer, žumanjke, ulje i brašno s praškom za pecivo. Peći dok ne porumeni na oko 180°C.




Na vodi skuhati puding sa sirupom od bazge i nešto šećera. Kad je kuhano u vruće umiješati maline te preliti preko biskvita.
Umutiti vrhnje za šlag, dodati jogurt (stavi nešto na stranu za ukras) te sok limuna i šećer u prahu, na kraju doadti rastopljenu želatinu. Kada je sloj sa malinama malo ohlađen staviti bijeli fil.
Na bijeli fil odmah staviti kekse poredane pravilno radi lakšeg rezanja kasnije. Staviti preko noći u hladnjak da se stegne.
prije posluživanja u špricu staviti ostatak bijelog fila i ukrasiti po keksu puslicom ili sl. staviti listić mente i malinu. Tadaaa gotovo ?
Izvor: www.coolinarika.com
loading...

ADMIN

Ukupno prikaza stranice

POPULAR POST

loading...
Pokreće Blogger.

Blog Archive

Za svaku bolest postoji lijek, osim smrti.

Post Top Ad

Pretraži ovaj blog

Translate

Popular Posts

Blog Archive