loading...

nedjelja, 8. travnja 2018.

  • nedjelja, travnja 08, 2018

Sastojci
Napomena: mjera je nekada bila čaša od jogurta, uglavnom, uzmite čašu od 2 dcl.

- 2 čaše brašna
- 1 čaša šećera
- 1 čaša mlijeka
- pola čaše ulja
- 1 jaje
- 1 prašak za pecivo

 

Fil
- 1,5 kg. jabuka ili koliko volite
- šećera zavisi koliko su jabuke kisele, oko 1 čaše
- kašikica cimeta
- 1 vanilin šećer




Priprema
Jabuke izrendati, pošećeriti, staviti cimet i ostaviti dok se ne pripremi smjesa za kore.

Sve sastojke za tijesto zajedno izmješati. U podmazanu i brašnom posutu tepsiju srednje veličine, oko 23×32 cm, sipati pola smjese i peći u prethodno zagrijanoj rerni na 180 stepeni oko 10 minuta.

Tijesto treba da ostane polupečeno. Rasprediti preko jabuke i sok koje su pustile, preliti ostatak smjese i peći još oko 30 minuta dok kolač ne dobije lijepu žutu boju. Po želji staviti i suho grožđe.

Izvor: http://namirnice.ba
KOLAČI

ADMIN

Ukupno prikaza stranice

POPULAR POST

loading...
Pokreće Blogger.

Blog Archive

Za svaku bolest postoji lijek, osim smrti.

Post Top Ad

Pretraži ovaj blog

Translate

Popular Posts

Blog Archive