loading...

subota, 7. travnja 2018.


Sastojci:
1 l mlijeka
3 pudinga od vanilije
1 kasika gustina
200gr secera u prahu
1 margarin

100gr cokolade za kuhanje
300gr Plazme ili petit keksa
2 velike vrecice kroasana (cokoladni i bijeli fil)
2 slaga
1 slag krema od vanilije (ili cokolada) za ukrasavanje
malo mlijeka da bi se natopili kroasani i Plazma

Priprema:
U malo mlijeka (od 1 litre) razmutiti pudinge, gustin i secer pa ukuhati u ostatak mlijeka.




Kada se ohladi fil, pjenasto umutiti margarin u koji dodajemo fil, pa prepolovimo na dva dijela. Jedan dio ostaje zut, a u drugi stavimo otopljenu cokoladu.
Plazmu umacemo u mlijeko i poredamo na tacnu. Preko stavimo zuti fil. Zatim, umacemo kroasane (redamo, jedan crni, jedan zuti, da bude sareno) i njih redamo na zuti fil. Premazemo smedji fil i preko dva slaga. Slag krem umutite ako zelite ukrasiti spricom za ukrasavanje.
Posluživanje:
Ukoliko vam fil bude rijedak, slobodno dodajte mljevenu Plazmu dok se ne zgusne koliko zelite. Prijatno
loading...

ADMIN

Ukupno prikaza stranice

POPULAR POST

loading...
Pokreće Blogger.

Blog Archive

Za svaku bolest postoji lijek, osim smrti.

Post Top Ad

Pretraži ovaj blog

Translate

Popular Posts

Blog Archive