loading...

nedjelja, 8. travnja 2018.

  • nedjelja, travnja 08, 2018

Potrebno je: Sloj 1.
2 (čaša od 2 dcl) šećera
2 čaše vode
125 gr margarina
200 gr kokosa
100 gr čokolade
250 gr mlevena keksa


 
1 list oblande
200 gr keksa

Sloj 2.
100 gr šećera
1/2 dcl vode
100 gr čokolade
125 gr margarina
200 gr mlevenih oraha

 
2 dcl soka od narandže

Glazura:
150 gr čokolade
5 kašika ulja

Priprema:
Sloj 1.: Šećer i vodu staviti na vatru i kuvati dok se šećer istopi pa dodati margarin i čokoladu da se istopi. Skinuti sa vatre i dodati kokos i mleveni keks. Sve dobro izmešati i masu dok je topla staviti na jedan list oblande.Preko mase staviti keks, prethodno potapan u sok od narandže.
Sloj 2.: Šećer i vodu kuvati dok se šećer ne istopi, dodati margarin i čokoladu da se istopi, skinuti sa vatre i dodati mlevene orahe. Masu dobro izmešati i naneti preko keksa. Ostaviti da se ohladi i staviti glazuru od čokolade. Istopiti čokoladu sa uljem na tihoj vatri i preliti kolač i preko čokolade dok se još nije stegla posuti kokos.

POSLASTICE

ADMIN

Ukupno prikaza stranice

POPULAR POST

loading...
Pokreće Blogger.

Blog Archive

Za svaku bolest postoji lijek, osim smrti.

Post Top Ad

Pretraži ovaj blog

Translate

Popular Posts

Blog Archive