loading...

subota, 31. ožujka 2018.


Najbolje kod njih je što ih možete napraviti brzo, napuniti kremama i džemovima po želji, a izgledaju tako slatko. Ideju je na svom blogu The350degreeoven podelila kuvarica Mika.

Sastojci:
  Za testo:



1/2 šolje (od 250 ml) neslanog putera1/2 kašičice soli
1 ½ kašičica šećera
1 ½ šolja brašna




1/4 šolje kisele pavlake

Za punjenje i preliv:
Limun krema (recept potražite u tekstu – Korpice od kokosa punjene limun kremom)
1 kašika šećera u prahu
+ mini kalupi za mafine i sekač za keksiće u obliku cveta

Priprema:
Da biste napravili testo mikserom (ili u seckalici za hranu) pomešajte puter, so, šećer i brašno. Mešajte dok ne dobijete grudvice. Dodajte kiselu pavlaku i sve dobro sjedinite. Testo oblikujte u kuglu i ostavite 5 minuta. Ako vam je u kuhinji toplo ostavite ga na bar 15-tak minuta u frižideru.

Kuglu izvadite na pobrašnavljenu površinu, razvaljajte oklagijom u tanak krug. Isecajte cvetove (sekač treba da bude veći od mini kalupa). Testo ponovo oblikujte i razvaljajte, pa secite nove cvetove. Ponavljajte postupak dok ne potrošite testo. Dobićete oko 12 cvetova. (Ako želite više samo uduplajte meru za testo).
Kalupe nauljite, pa stavljajte cvetove u svaki drugi kalup. Lagano ih utisnite i ispravite im “latice” – da se “rascvetaju”. Dno cvetova izbodite malo viljuškom, pa ih pecite u rerni zagrejanoj na 220C tek 5 do 7 minuta – dok lagano ne porumene.
Izvadite iz šporeta, pa kada se malo ohlade i iz kalupa na tanjire. Punite kremom od limuna, otopljenom čokoladom, eurokremom, džemom, pudingom …
Pospite šećerom u prahu i, po želji, ukrasite bobičavim voćem.

Izvor: lifepressmagazin.com
loading...

ADMIN

Ukupno prikaza stranice

POPULAR POST

loading...
Pokreće Blogger.

Blog Archive

Za svaku bolest postoji lijek, osim smrti.

Post Top Ad

Pretraži ovaj blog

Translate

Popular Posts

Blog Archive