loading...

ponedjeljak, 26. veljače 2018.

  • ponedjeljak, veljače 26, 2018



Ništa bolje od finog i ukusnog domaćeg hljeba, nijedan kupovni to ne može zamijeniti. Donosimo vam recept za domaći hljeb.

Sastojci
250 gr integralnog brašna
250 gr beijlog brašna
1 prašak za pecivo (10 gr)




1 kašika meda
2 kašičice soli
3 kašike maslinovog ulja
300 ml mlake vode

Priprema
Zagrijte rernu na 250 stepeni.



Pomiješajte sve suve sastojke, pa dodajte ulje, vodu i med. Varjačom dobro promiješajte da se sjedini. Podijelite na 2 dijela.
Ako je potrebno dodatno malo pospite brašna po površini kako biste mogli da izvadite tijesto i oblikujete ga. Stavite na pleh prekriven papirom za pečenje. Pecite 15ak minuta. Dok korica ne postane čvrsta i braonkasta.
Prijatno!

ADMIN

Ukupno prikaza stranice

POPULAR POST

loading...
Pokreće Blogger.

Blog Archive

Za svaku bolest postoji lijek, osim smrti.

Post Top Ad

Pretraži ovaj blog

Translate

Popular Posts

Blog Archive